StudiesTIPS

Waarom je je niet moet schamen dat je nog vakken meepakt van het eerste jaar

Als je verder komt in je studie kan het wel eens gebeuren dat je een paar problemen hebt. En uiteindelijk is dat zo slecht nog niet. Als je dus een van die mensen bent en je hebt al stomme opmerkingen gekregen over dit onderwerp, dan zullen we je uitleggen waarom je je niet hoeft te schamen dat je nog steeds vakken van het eerste jaar hebt. 

Bijna iedereen maakt het mee 

Je kan er zeker van zijn dat heel veel mensen in je omgeving een vak uit het eerste jaar heeft waar ze niet vanaf komen. We hebben allemaal onze stomste vak dat we ieder jaar uitstellen omdat we te lui zijn om eraan te beginnen, geen tijd hebben om naar de les te gaan om de stof door te nemen… We zitten allemaal in hetzelfde schuitje!

Je gaat je eigen weg 

Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Je hebt je eigen leven en je doet je studies zoals jij je voelt. Als je een vriend hebt die naar elke les gaat, misschien niet hetzelfde rooster heeft als jij of gewoon niet dezelfde dingen doet zoals jij, dan werkt dat niet. Concentreer je op je eigen weg en evolutie, dat is het belangrijkste! 

Het zijn maar vakken 

Wat maakt het eigenlijk uit of je vak hebt vanuit het eerste of het tweede jaar? Mensen denken altijd dat een eerstejaarsvak mega gemakkelijk is om te halen, terwijl dat in feite verre van het geval is! Als je het je herinnert: eerstejaarsvakken zijn echt niet gemakkelijk. Dus, het is logisch dat  je er één meesleept, toch? 

Er zijn ergere dingen in het leven, toch? 

Als je, ondanks enkele problemen, vooruitgang blijft boeken in je studie, dan ben je tenminste aan het evolueren. Zeg tegen jezelf dat je op je eigen tempo vooruit gaat, dat je je eigen ervaringen opdoet en dat je daarvan zal leren. Als je dit jaar afscheid wil nemen van die befaamde eerstejaarsvakken, dan is het aan jou om jezelf de middelen daarvoor te geven. Als je daarentegen liever andere vakken volgt, dan is dat jouw keuze!

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Coordinatrice Marketing aka Madame Kotplanet. Fan de tattoos et de rock, j’adore les séries et films un peu (trop) cul-cul qui font pleurer.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite