in

3 activiteiten voor studenten tijdens het Groot Verlof in Leuven

@Pexels - Adrienn

We gaan alweer stilaan richting het einde van juli. Dat betekent ook dat je al even hebt kunnen genieten van Het Groot Verlof in Leuven. Studenten die dat nog niet gedaan hebben, wacht niet langer! Nog tot 12 augustus kan je volop proeven van de leuke sfeer van de studentenstad. Kotplanet geeft je alvast drie activiteiten voor studenten tijdens het Groot Verlof in Leuven.

Ga jij in Leuven studeren volgend academiejaar? Check dan zeker onze tips voor jouw eerste jaar!

1/ Ontdek Leuven

Elk jaar opnieuw wordt het cultureel festival Het Groot Verlof in Leuven georganiseerd. Het is de perfecte gelegenheid om de stad beter te leren kennen. Jong en oud kunnen er deelnemen aan culturele, artistieke en recreatieve evenementen. Deze bieden je de kans om van dé studentenstad bij uitstek te proeven. Een leuke wandeltocht maken, genieten van een sfeervol concert of je laten inspireren door kunst tijdens tentoonstellingen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die ervoor zorgen dat jij de Leuvense sfeer kan opsnuiven.

2/ Volop zingen en dansen

Wie Het Groot Verlof zegt, zegt meteen ook feest! De Beleuvenissen, Leuven Zingt, Leive Vloms, M-IDZOMER en Half Oogst. Ambiance is een maand lang ongetwijfeld verzekerd! Je zal niet enkel de longen uit je lijf kunnen schreeuwen bij het horen van de vele Nederlandstalige klassiekers en schlagerliedjes, maar je zal ook kunnen genieten van tal van openluchtconcerten. Zo zakken onder meer K’s Choice, Freddie Konings, STIKSTOF, Sister Sledge en de Leuvense Selah Sue af naar de studentenstad. Wat jouw favoriete genre ook is, je vindt tijdens Het Groot Verlof zeker wat je verlangt!

3/ Genieten van Hapje-Tapje

Natuurlijk moet je als student ook even een tussenstop maken om wat te eten en te drinken. Als je op zondag 6 augustus naar Leuven gaat, dan zal je op de Oude Markt, op de Grote Markt en in en rond de Muntstraat kennismaken met diverse keukens. Op deze dag vindt namelijk Hapje-Tapje plaats. Dit is het moment om naar Leuven te komen als je wilt genieten van een culinair hoogstandje met een hapjesparcours en een biermarkt met live muziek.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?