Campus

4 plekken waar je als student kan genieten van de natuur in Gent

Studeer je in Gent en wil je graag eens studeren op een andere plek dan pakweg je kamer of de bibliotheek? Of je wil simpelweg een leuke natuurwandeling maken tijdens het studeren door? Dan is dit artikel voor jou! Kotplanet geeft je zo’n vier plekken waar je als student kan genieten van de natuur in Gent.

Zoek je andere studeerplekken in Gent? Check dan zeker onze vijf tips!

1/ De Blaarmeersen

Op nummer één staan de Blaarmeersen. De Blaarmeersen liggen iets buiten het centrum, dicht bij de Watersportbaan en is makkelijk bereikbaar.

De Blaarmeersen zijn niet alleen een sport- en recreatiepark, maar ook een leuke plek om in de natuur te zijn. Er zijn privéplekjes waar je ongestoord kan zwemmen en picknicken, maar ook een publieke plaats waar je iets kan drinken op een terras en ook kan zwemmen. Een aanrader voor jong en oud!

2/ De Gentbrugse Meersen

Iets dichter bij het centrum van Gent, heb je de Gentbrugse Meersen. Deze bevinden zich in het midden van Gentbrugge. Hét perfecte park om je hond uit te laten. Er zijn twee wandelroutes die je kan volgen, waarvan ook een begeleide natuurwandeling.

Er is ook een blotevoetenpad waar je op je blote voeten kan wandelen. Dit pad is niet kunstmatig aangelegd, maar evolueert mee met het weer en de seizoenen.

3/ Parkbos

Nummer drie is Parkbos, iets buiten Gent, aan de Kortrijksesteenweg. Het park bevindt zich tussen Gent, Zwijnaarde, De Pinte en Sint-Martens-Latem. Een prachtig groot bos waar je kan joggen, picknicken, fietsen en wandelen. Ook worden hier vaak evenementen georganiseerd, zoals een trouw of lentefeest. Parkbos kan druk zijn, maar als je goed zoekt, kan je een mooi afgelegen plekje vinden.

4/ De Bourgoyen-Ossemeersen

De plaats waar je het gevoel hebt dat je in de Vlaamse Ardennen bent: de Bourgoyen-Ossemeersen. Elk seizoen kan je er wandelen, vogelspotten, fietsen en genieten van de natuur. Er zijn drie wandelpaden, de langste wandeling is 5,5 km. Hier heb je enkel natuur rondom en heb je ook niet het gevoel dat je in Gent bent. Een aanrader om met de hele familie te bezoeken.

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

5 gezellige studeerplekken in Mechelen

Of je nu een pendelstudent bent, op kot zit of simpelweg in Mechelen woont, we hebben soms allemaal wel even nood aan een verandering. De blokperiode is een uitputtende en stressvolle periode en daarom is het goed om soms

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite