Campus

4 tips voor een betaalbare citytrip naar Brugge als student

Wil je na maanden studeren en werken er graag enkele daagjes tussenuit, maar heb je slechts een beperkt budget? Geen zorgen, we got you! Kotplanet geeft jou vier tips voor een betaalbare citytrip naar Brugge.

Zoek je een leuk restaurant in Brugge? Check dan zeker onze vier tips.

1/ Go local

Brugge is een hele mooie stad. Dat is ook ver buiten onze landsgrenzen geweten. Jaarlijks trekt de stad enorm veel toeristen en daar spelen handelszaken logischerwijs dan ook graag op in. Daarom is het belangrijk om toeristische trekpleisters en de etablissementen er rond zoveel mogelijk te vermijden.

Go local! Boek een verblijf buiten het historisch centrum. Wanneer je wat gaat eten of drinken, kan je dit ook best niet vlakbij bezienswaardigheden doen. Hetzelfde kan gezegd worden voor pakweg souvenirwinkeltjes. Het is allemaal wel leuk en natuurlijk heb je ook een mooi uitzicht, maar je zal hier ook duidelijk de prijs voor betalen.

2/ Boek tijdig

Wacht niet te lang met het boeken van je accommodatie en activiteiten. Hoe langer je namelijk wacht, hoe duurder alles zal zijn. Wanneer je te lang wacht met boeken, kunnen ook veel overnachtingsplaatsen en activiteiten volgeboekt zijn. Door tijdig te boeken, vermijd je ook last-minute stress om nog pakweg een slaapplek te vinden. Hierdoor zal je ook meer flexibiliteit hebben bij het inplannen van je citytrip.

3/ Vermijd het hoogseizoen

Wie authenticiteit en rust verlangt, vermijd best het hoogseizoen. Deze periode geeft namelijk geen goede weergave van de stad. Dit omdat er dan veel toeristen afzakken naar Brugge. Hierdoor kan het best druk worden bij bezienswaardigheden, in het hotel, in de straten en op het openbaar vervoer. Je betaalt ongetwijfeld heel wat meer voor accommodatie, activiteiten en andere zaken dan wanneer je de stad buiten het hoogseizoen bezoekt.

Hotels, restaurants en andere zaken zijn vaak overweldigd door het grote aantal toeristen. Dit kan ook met zich meebrengen dat de service niet optimaal is. Ook het boeken van je citytrip kan mogelijks niet vlekkeloos verlopen tijdens deze periode. Wie ten volle wilt genieten van de lokale cultuur, kiest dus best een moment buiten het hoogseizoen.

4/ Organiseer je citytrip goed

Vervoer en accommodatie mogen dan wel heel belangrijk zijn wanneer je een citytrip inplant, toch is dat niet het enige. Je wilt namelijk ook wat leuks doen tijdens je verblijf. Het is daarom belangrijk om je citytrip goed en tijdig te organiseren. Soms kan je zo betere deals vinden voor bepaalde activiteiten. Zo kan je onder meer musea gratis bezoeken tijdens bepaalde openingstijden of deelnemen aan een gratis wandeltour doorheen de stad. Doe dus zeker voldoende research, want ook zo kan je jezelf best wat centjes uitsparen.

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

5 gezellige studeerplekken in Mechelen

Of je nu een pendelstudent bent, op kot zit of simpelweg in Mechelen woont, we hebben soms allemaal wel even nood aan een verandering. De blokperiode is een uitputtende en stressvolle periode en daarom is het goed om soms

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite