in ,

5 goedkope plekken om te eten als student in Brussel

@Pexels - Petar Starčević

Studeer jij in Brussel en ben je op zoek naar restaurants waar je tegen betaalbare prijzen kan eten? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Kotplanet geeft je in dit artikel maar liefst vijf goedkope plekken om te eten als student in Brussel. Lees dus snel verder!

1/ Au Soleil d’Afrique

In de levendige wijk Matongé, kan je bij Au Soleil d’Afrique terecht voor heerlijke gerechten uit de West-Afrikaanse keuken. Tegen betaalbare prijzen heb je hier niet enkel lekker gegeten, maar krijg je ook mooie porties voorgeschoteld. Je kan Au Soleil d’Afrique bezoeken in de Lang-Levenstraat 10 in Elsene.

2/ Los Charros

In het centrum van onze hoofdstad, niet zo ver van het Sint-Katelijneplein, bevindt zich Los Charros. In dit restaurant kan je terecht voor een authentieke Mexicaanse vibe. Tegen mooie prijzen heb je hier genoten van onder meer verrukkelijke taco’s, nacho’s en tostadas. Wil je Los Charros een bezoekje brengen? Dan kan je dit doen in de Lakensestraat 56.

3/ Niko-Niko

Heb jij even pauze tussen je lessen door en wil je graag een lekkere lunch halen? Dan is Niko-Niko zeker wat voor jou! Elke dag kan je in deze Japanse zaak terecht voor een bentobox, die klaargemaakt is op basis van traditionele seizoensingrediënten. Verse, home made en lokale biologische producten vormen samen jouw lunch. Daarnaast kan je ook konbini bags kopen, waardoor je zelf lekker Japans eten kunt klaarmaken voor twee personen. Is dit wat voor jou? Je kan Niko-Niko bezoeken op de Alsembergsesteenweg 104 in Sint-Gillis.

4/ Sindibad

We zijn al aan de vierde plek! Wanneer je in het centrum van Brussel rondloopt en een hongertje krijgt, maar niet weet wat te eten, dan kan je terecht bij Sindibad! Hier kan je ten volle genieten van de Libanese keuken voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Je kan Sindibad een bezoekje brengen op de Kiekenmarkt 5.

5/ BelMundo

Ten slotte kan je voor een betaalbaar bedrag ook eten bij BelMundo. Het is een restaurant van Groot Eiland, een organisatie die mensen begeleidt die zich ver van de arbeidsmarkt bevinden, en het bevindt zich in de gerenoveerde BelVue-brouwerij aan het kanaal Brussel-Charleroi. Elke dag vind je hier een nieuw dagmenu terug en kan je kiezen uit enkele lekkere gerechten. Zowel voor het eten als de drank werkt BelMundo samen met lokale producenten. Naast meubilair uit gerecycleerd pallethout, verwerkt het duurzame restaurant ook voedseloverschotten uit vroegmarkten en supermarkten. Je kan BelMundo bezoeken aan de Henegouwenkaai 29 B2 in Sint-Jans-Molenbeek.

LET OP! Als je wilt weten of de gerechten op het menu vegetarisch, veganistisch, glutenvrij of halal zijn, vraag dit dan zeker even na voordat je besluit om er te eten.

Ben je op zoek naar studentenactiviteiten in Brussel? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website.

Written by Shane R.

What do you think?