Campus

5 hippe koffiebars voor studenten in Antwerpen

Ben je een student in Antwerpen en hou je van koffie? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Kotplanet geeft je namelijk vijf hippe koffiebars die je als student zeker eens moet bezoeken. Wat deze koffiebars zo speciaal maakt, lichten wij even toe voor jou.

Wil je graag een museum bezoeken in Antwerpen? Check dan zeker onze vijf tips!

1/ Caffènation

Laten we meteen beginnen met één van de bekendste en misschien wel grootste koffiebars in Antwerpen. Caffènation valt vandaag de dag niet meer weg te denken uit de Antwerpse koffiewereld. Caffènation was een voortrekker van de manier waarop wij nu koffie drinken. Het is niet enkel een koffiebar, maar ook een koffiebranderij. Je kan dus niet enkel ter plaatse genieten van een lekkere tas koffie, maar je kan ook koffie bestellen via hun webshop. Ook levert Caffènation koffie bij andere koffiebars in Antwerpen. Het hoofdkwartier, Antwerp PAKT, kan je bezoeken in de Lamorinièrestraat 161. Daarnaast heeft Caffènation nog drie andere vestigingen in Antwerpen: Antwerp CITY, Antwerp BLUE en Antwerp KOCO. Nummer vijf vind je dan weer terug in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

2/ Barnini

Met een industriële en trendy look en kleurrijke koffies, is het niet gek te noemen dat Barnini een populaire koffiebar is. Barnini ligt vlak voor het mooie Theaterplein. Als je dus naar een voorstelling gaat in de Antwerpse Stadsschouwburg, dan kan je ervoor pakweg een warme tas koffie met een heerlijke bagel verorberen bij Barnini. Het mag soms al wat meer zijn, toch? Je kan Barnini bezoeken op de Oudevaartplaats 10.

3/ Black & Yellow

“Yeah, uh-huh, you know what it is. Black and yellow, black and yellow, black and yellow, black and yellow.” Ken je het nog? Black & Yellow van Wiz Khalifa was in 2010 en 2011 overal te horen. Het nummer gold niet enkel als inspiratie voor de naam, maar ook voor het moderne zwart-gele interieur van koffiebar Black & Yellow. Betaalbare drankjes en coole hiphop-muziek, wat wil je nog meer? Misschien nog een leuke hashtag #thereisnouseincryingoverspilledmilk? Je kan Black & Yellow bezoeken in de Nassaustraat 7.

4/ Me & My Monkey

Tot vorig jaar kon je genieten van een uitzicht op de grootste Antwerpse stripmuur, Kleurrijke Stoet van de Bruiloft van Brecht Evens. Helaas werd deze inmiddels afgebroken, maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet meer bij Me & My Monkey terecht kan! De koffiebar wordt uitgebaat door vader en zoon, wat voor een heus familiegevoel zorgt. Dat is niet alles! Het is niet enkel een koffiebar, maar ook een vinylzaak. Als je op zondag de antiek- en interieurzaken bezoekt, kan je nadien genieten van een lekkere tas koffie en het retro-interieur van Me & My Monkey. Je kan Me & My Monkey bezoeken op Oever 18.

5/ Cuperus

We sluiten het lijstje ook graag af met een andere grote naam in de Antwerpse koffiewereld. Cuperus bestaat dit jaar precies 200 jaar. Dat maakt het meteen het oudste koffie- en theehuis van Antwerpen. Het is inmiddels uitgegroeid tot een koffiebranderij met drie koffiebars, een winkel en groothandel, een bakkerij en een opleidingscentrum. Je kan er dus niet enkel genieten van een koffie tussen het shoppen door, maar je kan ook een workshop of training volgen. Wie hoogwaardige een hoogwaardig koffie- en theeaanbod wilt, is bij Cuperus aan het juiste adres! Je kan Cuperus bezoeken aan de Sint Katelijnevest 51 en op de Paardenmarkt 28.

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

5 gezellige studeerplekken in Mechelen

Of je nu een pendelstudent bent, op kot zit of simpelweg in Mechelen woont, we hebben soms allemaal wel even nood aan een verandering. De blokperiode is een uitputtende en stressvolle periode en daarom is het goed om soms

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite