in ,

5 manieren om als student van Azië te genieten in Brussel

@Pexels - Edward

Een serie of film bekijken, een liedje beluisteren of simpelweg lekker eten. De Aziatische cultuur is enorm toegenomen in populariteit en dat is ook in onze hoofdstad te merken. Kotplanet geeft je daarom vijf manieren waarop jij als student kan genieten van de Aziatische cultuur in Brussel.

Ken jij Brussel echt? Doe dan snel de test!

1/ Restaurants

Wie Azië zegt, zegt lekker eten. In Brussel vind je een breed scala aan Aziatische restaurants terug. Zo kan je er onder meer genieten van de Japanse, Koreaanse, Chinese, Indiase en Thaise keuken. Tijd om aan je culinaire tour te beginnen, nietwaar? Ga op voorhand goed na waar je kan eten en of het nodig is om een reservering te maken, zeker tijdens drukke periodes.

2/ Supermarkten

Als je houdt van koken en Aziatisch eten, kan je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Je vindt in onze hoofdstad namelijk ook tal van Aziatische supermarkten terug, waar je makkelijk al je ingrediënten kan terugvinden. Ook studenten die gewoon op zoek zijn naar een verfrissend drankje en een lekkere snack voor tijdens de film of je serie ’s avonds, kunnen bij deze supermarkten terecht.

3/ Culturele evenementen

Jaarlijks vinden er ook tal van culturele evenementen plaats in onze hoofdstad. Dit is de perfecte gelegenheid voor jong en oud om de diversiteit en rijkdom van de Aziatische cultuur te ervaren. Of je nu houdt van eten, muziek, dans of film, je zal het sowieso terugvinden in de vele evenementen. Een bekend voorbeeld is Made In Asia. Jaarlijks komen duizenden fans van anime, manga, cosplay, YouTube en cultuur over de vloer om te genieten van dit festival. Dit jaar kan je hier terecht van 22 tot 24 september in Brussels Expo.

4/ Anime en manga shops

Kijk je graag anime of lees je graag manga? Goed nieuws! In onze hoofdstad vind je namelijk ook meerdere leuke anime en manga shops terug. Een leuke poster, een coole figuur, noem maar op! Je kan er alles terugvinden wat je maar wilt. Ook Kpop-fans kunnen in sommige van deze shops terecht voor de nieuwste albums en merchandise van hun idols. Laat het shoppen maar beginnen!

5/ Taal- en cultuurcursussen

Studenten die een stap verder willen gaan, kunnen zich ten slotte ook inschrijven voor een taal- of cultuurcursus. Dit kan je in bepaalde gevallen doen via je onderwijsinstelling, maar ook via avondonderwijs. Als je ervoor kiest om zo’n cursus te volgen, plan dit dan goed in met je studies, vrije tijd en werk. Een nieuwe taal leren kost veel tijd en moeite, maar het is absoluut de moeite waard!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?