BrusselCampus

5 must-visit vintage stores in Brussel

Ben je een liefhebber van vintagekledij? Hou je ervan om terug in de tijd te gaan? Of wil je graag op een duurzame manier leven? Dan is dit artikel voor jou bedoeld! Kotplanet geeft jouw vijf must-visit vintage stores in Brussel.

Niet echt into fashion, maar wel muziek? Check hier waarom vinylplaten jouw voorkeur verdienen!

1/ Foxhole Vintage

Een eerste must-visit vintage store in Brussel, is Foxhole Vintage. Foxhole Vintage biedt je vintage- en tweedehandskledij aan vanuit Europa en de Verenigde Staten. Deze kledij kan je zowel terugvinden op hun e-shop als in hun fysieke winkels. Hiervoor kan je terecht in de Vossenstraat 6 of Rijkeklarenstraat 4.

2/ R A R E

Bij R A R E kan je terecht voor unieke vintage outdoor clothing en streetwear. Alhoewel hun nieuwe website nog in opbouw is, kan je hen wel terugvinden in Rijkeklarenstraat 8 (R A R E) en Anspachlaan 121 (R A R E Archives).

3/ RB – Classic Soccer Jerseys

Als je van voetbal houdt en retro voetbalshirts helemaal jouw ding zijn, dan is RB – Classic Soccer Jerseys zeker wat voor jou! Deze store verkoopt honderden zorgvuldig uitgekozen, authentieke voetbalshirts uitde jaren ’80, ’90 en vroege ’00. Als je een bezoekje wilt brengen aan RB – Classic Soccer Jerseys, dan kan dat aan De Meeûssquare 35 of via hun website.

4/ Ramon & Valy

Ramon & Valy is inmiddels een vaste waarde op de Brusselse vintagemarkt. Het was de eerste vintageshop in Brussel. Ramon & Valy biedt kledij en accessoires van het begin van de twintigste eeuw tot nu aan. Deze collectie werd geselecteerd door Valy, die zeer actief is in de modewereld. Je kan Ramon & Valy terugvinden in de Verversstraat 19.

5/ Nectar

De vijfde en laatste must-visit vintage store in ons lijstje, is Nectar. Deze shop biedt jou zowel vintage als upcycled clothing aan. Daarnaast recycleert, personaliseert, innoveert en recupereert Nectar ook wegwerpmaterialen om er nieuwe kledij en accessoires van te maken. Je kan deze shop online bezoeken of in de Visverkopersstraat 13.

There you go! Dit waren onze vijf must-visit vintage stores in Brussel. Alle shops bevinden zich in Brussel-stad, waardoor je niet met de bus, tram of metro naar een deelgemeente moet reizen. Je kan deze vintageshops ook online bezoeken. Veel shoppingplezier! 🛍️

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes.

What's your reaction?

Related Posts

5 gezellige studeerplekken in Mechelen

Of je nu een pendelstudent bent, op kot zit of simpelweg in Mechelen woont, we hebben soms allemaal wel even nood aan een verandering. De blokperiode is een uitputtende en stressvolle periode en daarom is het goed om soms

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite