in ,

6 monumenten die je als student moet bezoeken in Brussel

@Pexels - Lil Artsy

Wie over monumenten en onze hoofdstad spreekt, denkt in eerste instantie aan Manneken Pis en het Atomium. Deze wereldbekende monumenten lokken jaarlijks bijzonder veel toeristen, maar zijn natuurlijk niet de enige bezienswaardigheden in Brussel. Kotplanet geeft je zes monumenten die je als student moet bezoeken in Brussel.

Ontdek 5 must-visit musea voor studenten in Brussel

1/ Standbeeld van Peter Pan

Het standbeeld van Peter Pan is één van de te bezoeken bezienswaardigheden in het Egmontpark. Het is een replica van hetzelfde standbeeld dat je kan terugvinden in de Londense Kensington Gardens. De Engelse beeldhouwer sir George Frampton schonk het beeld aan Brussel. Enig idee waarom? Het symboliseert de vriendschap tussen de Britse en Belgische kinderen die samen in het Egmontpark speelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Hier zijn 7 murals die je als student moet zien in Brussel.

2/ Graf van de onbekende soldaat

Ook het tweede monument heeft een link met de Eerste Wereldoorlog. Het graf van de onbekende soldaat is een opmerkelijk en mooi monument aan de Congreskolom. In dit monument ligt sinds 11 november 1922 het stoffelijk overschot van een onbekende soldaat begraven. Elk jaar – waaronder tijdens Wapenstilstand – leggen de koning en andere hoge gasten bloemen neer bij het monument.

3/ Smurfenstandbeeld

Het is wel even goed geweest met de monumenten uit de Eerste Wereldoorlog. Het derde monument in dit rijtje is het Smurfenstandbeeld vlakbij Centraal-Station. Als we je om Belgische stripverhalen vragen, dan zullen de Smurfen ongetwijfeld wel in je hoofd opkomen. Niet enkel in ons land, maar ook ver daar buiten zijn onze blauwe vrienden bekend! Ter ere van striptekenaar Peyo werd dit standbeeld enkele jaren geleden onthuld. Wist je dat je naast het standbeeld ook de allereerste Smurfenwinkel kan terugvinden?

4/ De Vlucht (Jacques Brel)

Studenten die van muziek houden, kennen vast de Brusselse zanger Jacques Brel. Nummers als ‘Ne me quitte pas’, ‘Quand on a que l’amour’ en ‘La valse à mille temps’ zijn vandaag de dag echte klassiekers. Het standbeeld heet ‘De vlucht’ (Frans: L’envol) en verwijst naar de lijn “Mille fois je pris mon envol” uit het nummer ‘La chanson des vieux amants. Je kan het standbeeld terugvinden bij het Oud Korenhuis.

5/ Standbeeld van Europa (Unity In Peace)

Het rijtje eindigen we graag met een monument met een bijzondere boodschap. Het standbeeld van Europa – dat de naam ‘Unity In Peace’ draagt – staat in de Europese wijk en werd aangeboden door de Europese Commissie. Het beeld symboliseert hoop, broederschap en verdraagzaamheid. Het werd gemaakt door de Franse beeldhouwer Bernard Romain in samenwerking met slechtziende kinderen met diverse culturele achtergronden.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?