TIPS

Tips voor co-housing voor studenten

Sommige studenten gaan niet op kot, maar gaan met een paar vrienden (of mensen die ze niet kennen) gaan co-housen. Dat is tegenwoordig heel populair. Je gaat dus een huis huren met een of meerdere personen en je deelt alles behalve je eigen kamer. Dat kan dus heel chaotisch worden als je geen afspraken maakt op voorhand. Kotplanet helpt je hier een beetje bij. 

1/ Wie gaat wat kuisen? 

Je wil echt niet de enige zijn die heel het huis staat te kuisen iedere week. Daarom moet je er goede afspraken over maken. Je kan bijvoorbeeld een planning opstellen om elk iets kleins te doen iedere week. Dan heeft niemand superveel werk en blijft het huis wel proper. Luister naar elkaar en zorg dat er geen problemen van komen. 

2/ Wie doet de boodschappen? 

Op financieel vlak zullen er ook wel veel dingen moeten geregeld worden. Bijvoorbeeld: wie gaat boodschappen doen en hoe wordt er daarvoor betaald? Gebruik een app en verdeel daarin wie wat heeft uitgegeven. Zo kan je altijd weten wie jou nog geld moet of hoeveel jij achter staat bij de rest. 

3/ Wat met feestjes?

Natuurlijk kunnen jullie feestjes geven, maar besef dat iedereen ook zijn eigen vrienden heeft. Het kan wel eens zijn dat iemand zijn vrienden uitnodigt voor een pré of een ander soort feestje. Je mag daar dan niet kwaad om worden en om misverstanden te vermijden, kan je misschien ook een paar basisregels vaststellen. 

4/ Er zijn natuurlijk ook nog leuke dingen

Je moet niet voor alles afspraken en regeltjes maken. Anders wordt het sowieso niet leuk. Spontaniteit en verdraagzaamheid zijn heel belangrijk! Eet samen, kijk een filmpje ‘s avonds, ontbijt ‘s ochtends samen… Maak er het beste van! 

Ga zeker co-housen! Het kan zeer leuk worden, maar goede afspraken, maken goede vrienden. 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite