Geen onderdeel van een categorie

5 must-watch Halloween-films voor studenten

Heb je niet zo’n zin in verkleedfeestjes en blijf je liever thuis of op kot? Dan is een Halloween-filmavond mogelijks wel wat voor jou! Maar welke film(s) zou je dan bekijken? Dat is een goede vraag en wij bieden een antwoord! Kotplanet geeft namelijk zo’n vijf must-watch Halloween-films voor studenten.

1/ Coraline (2009)

Laten we starten met de meest recente film uit het rijtje: Coraline. De stop-motionfilm uit 2009 is gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman van zeven jaar eerder. Deze dark fantasy gaat over een meisje – Coraline Jones – die een geheime deur ontdekt in haar nieuwe huis. Deze leidt tot een parallelle wereld die allesbehalve zo perfect is als wat het op eerste gezicht lijkt. Om te weten te komen wat de avonturen van Coraline zijn, kunnen we je enkel maar aanraden om de film te bekijken.

2/ Halloween (1978)

Wat is Halloween zonder de gelijknamige klassieker uit 1978? Michael Myers – het hoofdpersonage – is een gevaarlijke seriemoordenaar die op zeer jonge leeftijd z’n zusje vermoordde en nadien werd opgenomen in een psychiatrische instelling. Jaren ontsnapt hij en keert hij terug naar zijn geboortestad om wraak te nemen. Hoe dat afloopt, kom je te weten door Halloween te bekijken!

3/ A Nightmare on Elm Street (1984)

Van de ene Halloween legend naar de andere. In ‘A Nightmare on Elm Street’ uit 1984 maak je kennis het iconische personage Freddy Krueger. Zijn moeder werd misbruikt door gestoorde criminelen, hij werd geadopteerd door een handtastelijke man met een liefde voor alcohol en uiteindelijk wordt hij een beruchte seriemoordenaar. Freddy Krueger is een bijzonder personage en dat blijkt ook uit de strijd die vele kinderen elke nacht opnieuw moeten leveren om in leven te blijven. Ben je benieuwd hoe ze dat doen? Zet deze film dan zeker op jouw lijstje!

4/ The Exorcist (1973)

We zijn aangekomen bij de oudste film uit het rijtje! The Exorcist uit 1973 is – net als Coraline – gebaseerd op een gelijknamig boek van William Peter Blatty van twee jaar eerder. De inspiratie van dat boek kwam overigens vanuit een waargebeurde zaak, maar dat zullen we maar beter niet te luid op zeggen. Het verhaal volgt een meisje – genaamd Regan – dat bezeten raakt door een demon. Haar moeder doet beroep op twee priesters uit de demon uit haar dochter te drijven, maar of dat lukt, kom je te weten door de film te bekijken. The Exorcist wordt vaak beschouwd als één van de engste films ooit. Het is misschien goed om dat toch in het achterhoofd te houden.

5/ Scream (1996)

Natuurlijk willen we niet eindigen met één van de engste films ooit. Daarom hebben we voor jou als laatste aanrader de film Scream uit 1996. Scream is een moderne klassieker die zowel spannend als grappig is. De film volgt een seriemoordenaar met Ghostface-masker die een groepje tieners terroriseert. Hier en daar bevat de film ook referenties naar andere horrorfilms, wat het voor filmliefhebbers natuurlijk leuker maakt.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Une petite notification ? OK Pas tout de suite