GezondheidLIFESTYLE

10 motivational songs voor jouw studie of workout playlist

Ben je aan het studeren, maar geraak je even niet meer vooruit? Wil je jezelf oppeppen voor je workout? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres! Kotplanet geeft jou in dit artikel maar liefst tien motivational songs die je kan toevoegen aan jouw playlist voor jouw volgende studie- of workoutsessie.

Wil je fit blijven terwijl je op kot zit? Check dan zeker onze vier manieren om dit te doen!

1/ Nipsey Hussle – Grinding All My Life

All my life, I been grinding all my life.” Als je op zoekt bent naar muziek om jezelf te motiveren, dan is Nipsey Hussle zeker wat voor jou. Grinding All My Lifewerd uitgebracht in 2018 op het album Victory Lap. Nipsey Hussle was niet bang om z’n handen vuil te maken en te werken voor wat hij wilde. In deze song rapt hij dan ook over zijn toewijding aan ‘the game’ en de weg die hij heeft afgelegd om te worden wie hij uiteindelijk was.

2/ Mike WiLL Made-It – F.I.G.H.T.

De tweede song in het rijtje start met een skit van een scène tussen Rocky Balboa (gespeeld door Sylvester Stallone) en Adonis Creed (gespeeld door Michael B. Jordan) uit de film Creed II. Meteen erna neemt Eearz over met het refrein: “fight, fight, fight…” Voor F.I.G.H.T.werkte Mike WiLL Made-It samen met Eearz, Gucci Mane, YG, Trouble, Quavo en Juicy J. Het is een opzwepend nummer dat gaat over vechten voor wat je wilt en het overwinnen van obstakels. De titel is een afkorting voor “F*ck Is Given How Tight” en verwijst naar het gevoel van vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

3/ Eearz – Kill ‘Em With Success

Net als F.I.G.H.T., kwam ook Kill ‘Em With Successvan Eearz in 2018 uit als soundtrack van de film Creed II. Voor dit nummer werkte Eearz samen met Schoolboy Q en 2 Chainz. De drie artiesten hebben het in dit nummer over hun opkomst in de hiphop-industrie.

4/ NF ft. Marty – Grindin’

In 2016 bracht NF het album Therapy Session uit met onder meer het nummer Grindin’. In dit nummer heeft hij het over al het harde werk dat hij in zijn muziek stopt. Hij werkt constant voor iets waar hij een grote passie voor heeft en probeert zichzelf steeds te verbeteren.

5/ Eminem – Lose Yourself

Nummer vijf in het lijstje is een echte classic in de motivational en workout playlists. Of je de film 8 Mile al hebt bekeken of niet, je kent het nummer Lose Yourselfvan Eminem zonder enige twijfel. Eminem won twee Grammy’s (Best Male Rap Solo Performance en Best Rap Song), alsook een Oscar (Best Original Song) met Lose Yourself en zag de song meermaals gebruikt worden in reclamespots, waaronder door Apple om iTunes en de iPod jaren geleden te promoten. In het nummer spreekt Eminem vanuit het perspectief van de protagonist uit 8 Mile, Jimmy, tot zowel zijn reis als die van Jimmy samenkomen in de derde verse. De boodschap: geef alles wat je hebt, want het kan de enige kans zijn die je krijgt om het te maken.

6/ T. Powell – Clear Eyes, Full Heart, Can’t Lose

Clear Eyes, Full Heart, Can’t Losevan T. Powell is gebaseerd op de Amerikaanse televisieserie Friday Night Lights en begint ook met een skit van een scène uit de reeks. Coach Gaines (gespeeld Billy Bob Thornton) vertelde wat hij denkt dat ‘perfect zijn’ betekent. Het was de laatste peptalk voor de finale tussen de Permian Panthers en de Dallas Carter Cowboys. Het nummer gaat over het gevoel van vastberadenheid, passie en doorzettingsvermogen dat nodig is om succesvol te zijn. Daarnaast beschrijft het nummer het verlangen om alles te geven wat je hebt, om obstakels te overwinnen en je doelen te bereiken.

7/ Fall Out Boy – Centuries

In 2015 bracht Fall Out Boy het album American Beauty/American Psycho uit. Na al die jaren ken je ongetwijfeld de lead single van het album: Centuries. Het nummer gaat over het gevecht om een blijvende (artistieke) indruk te creëren. Het was voor de band uit Chicago niet vanzelfsprekend om het te maken en dat probeerden ze uit te leggen in het nummer.

8/ Pop Smoke – Invincible

Invincibleis de eerste track op de mixtape Meet The Woo 2 van Pop Smoke uit 2020. Het nummer gaat over de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van Pop Smoke om te slagen, ondanks de uitdagingen die hij tegenkomt. “I said I feel invincible” toont zijn geloof in zijn eigen onoverwinnelijkheid aan.

9/ Survivor – Eye of the Tiger

Eye of the Tigervan Survivor werd uitgebracht in 1982 en is daarmee de oudste song in het lijstje. Net als Lose Yourself van Eminem, is dit een absolute classic. Het is niet enkel het meest bekende nummer van Survivor, maar ook een soundtrack van de film Rocky III. Het nummer gaat over iemand die hard werkt om obstakels te overwinnen, wat goed past bij de trainingsscènes in Rocky III. Eye of the Tiger is al jarenlang een veel gedraaid nummer op sportevenementen.

10/ Logic – Ballin

Ons tiende en laatste voorstel is Ballinvan Logic. Het nummer werd in 2013 uitgebracht op de vierde mixtape van Logic, Young Sinatra: Welcome to Forever. In het nummer heeft hij het over zijn opkomst in de hiphop-industrie en hoe hij een vrij hoge bekendheid verworven heeft. Het woord “balling” wijst dan ook op het feit dat iemand een zeer welvarend leven leidt in vergelijking met vele anderen.

There you go! Dit zijn onze tien motivational songs die zeker een plaatsje verdienen in jouw playlist. Hopelijk geven deze jou de nodige motivatie tijdens het studeren of tijdens je workout. Good luck!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite