in ,

3 makkelijke gerechten om te maken met je kotgenoten

@Pexels - Maarten Van Den Heuvel

Je zit nu bijna een maand op kot. De dagen gaan voorbij en zo ook de maaltijden. Je hebt de neiging om eten te maken op andere tijden dan die van je kotgenoten en dus heb je nog niet veel maaltijden samen gedeeld. Je was waarschijnlijk te lui of je had niet veel tijd, dus heb je maar een diepvriespizza gegeten op je kamer. Hier zijn drie maaltijden om te maken met je geliefde kotgenoten:

1/Een giant lasagne

Misschien denk je nu ‘Dat is wel echt moeilijk, lasagne maken…’. Kotplanet gelooft in jullie + lasagne maken is echt heel simpel. Je hebt pasta, tomatensaus, gehakt, ajuin en natuurlijk geraspte kaas, nodig. De enige moeilijkheid? De bechamelsaus! Het is maar melk, boter en bloem samenvoegen, maar misschien moet je toch je moeder eens bellen voor tips. Hoe weet je of je lasagne klaar is? Prik met een vork in het gerecht! Het wordt vast en zeker een geslaagde maaltijd waar alle kotgenoten van zullen smullen. 

2/Kaas en wijn, een klassieker!

Oké, ik geef toe, een lasagne maken is misschien voor wat meer gemotiveerde koks. Voor onze tweede maaltijd zal je een aantal (stinkende?) kazen moeten kopen. Je kan kiezen uit: camembert, geitenkaas, blauwe kaas… Combineer dit met een stokbrood, een notenbrood of een wat pistoletjes en een goede fles wijn. Consumeer dit alles wel met mate, hé! 😉 

De makkelijke quiche met broccoli en zalm

Eet je liever iets gezond, maar wil je toch je kotgenoten plezieren? Ga voor een quiche met gerookte zalm en broccoli. Deze groente wordt vaak vergeten! Doe wat room en eieren bij jouw zalm en broccoli. Een kleine salade ernaast is ook lekker! Smakelijk.

Niet overtuigd? Dan zit er niets anders op dan naar de frituur gaan…

Volg ons op Instagram!

Written by Lydia V.

What do you think?