Pasta, dat goddelijke ingrediënt dat studenten zo gelukkig maakt. We kennen je: je eet het het hele semester door en je raakt er nooit op uitgekeken. Maar om je pastagerechten wat op te leuken, dachten we dat het leuk zou zijn om je drie pastarecepten voor een kotmaaltijd voor te stellen.
Ontdek ook dit heerlijke recept: Lekkere pasta met chorizo voor studenten
1/ Penne met Parmezaan en knoflook
Heel eenvoudig te maken en supercomfortabel, dit pastagerecht ga je geweldig vinden !
Wat heb je nodig? :
- 120 g Parmezaan (of course)
- 1 teentje knoflook (tot zover niks nieuws)
- 1 eetlepel bloem100 ml kippenbouillon (of groentebouillon als je dat liever hebt)
- 100 ml melk (welke je maar wilt)
Hoe maak je het?
- Bak de knoflook in een pan en voeg wat bloem toe om een roux te maken.
- Voeg de kippenbouillon en melk toe terwijl je blijft roeren en laat het even koken tot het mengsel indikt.
- Voeg de Parmezaan en de pasta toe en klaar is kees!
Bonus: Als je je een echte chef voelt, kun je er nog een beetje citroen aan toevoegen.
Hier heb je 4 slimme tips om voordelig en efficiënt boodschappen te doen

2/ Spaghetti met champignons en bacon
We geven onze gewone spaghetti een upgrade met dit makkelijke en heerlijke recept.
Wat heb je nodig?
- Bacon (zo veel als je wilt, jij beslist!)
- 500 g champignons
- 1 teentje knoflook (wij zijn gek op knoflook, merk je het?)
- 50 ml kippenbouillon (of groentebouillon, jouw keuze)
- 125 ml room
Hoe maak je het?
- Bak eerst de bacon en leg die even opzij.
- Bak de champignons samen met de knoflook. Zodra ze klaar zijn, zet je ze bij de bacon.
- Meng de bouillon met de room en laat het een paar minuten sudderen.
- Voeg de bacon en champignons toe aan de saus en laat het nog even koken. Doe er dan de pasta bij en… klaar!
Hetzelfde geldt hier: je kunt een eetlepel citroensap toevoegen als je een subtiele, frisse toets wilt. Ja ja, we praten hier als echte chefs !
Bijna examens ? Hier heb je 5 comfortsnacks.

3/ Linguine met Boursin en worst
Deze zag je niet aankomen ! Maar geloof ons, probeer het en je zult aangenaam verrast zijn.
Wat heb je nodig?
- 1 Boursin (tot zover niks ingewikkelds)
- Parmezaan (voor een extra dosis kaas, als je wilt)
- Worstjes (zoals Knacki, je kent ze wel)
- 1 sjalot (optioneel, naar smaak)
Hoe maak je het?
- Bak de sjalot en voeg de worstjes toe. Hoeveel? Dat mag je zelf kiezen!
- Doe de Boursin in de pan. Het wordt waarschijnlijk heel dik, maar geen zorgen: voeg een beetje van het pastawater toe om het zachter te maken. Zie je, we delen een keukengeheim met je!
- Voeg de pasta toe en klaar! Simpel, toch?

Nu je drie nieuwe recepten hebt om toe te voegen aan je repertoire als masterchef in pasta, hopen we je terug te zien op Insta en TikTok!