in ,

3x een lichte lunch voor studenten

Een lichte, makkelijke lunch is alles wat een student nodig heeft om de namiddag vol les of vol studeren goed te kunnen doorkomen. Kotplanet heeft 3 receptjes bij elkaar gezocht om een lekkere, lichte lunch te maken tijdens de examens of voor gewoon, tijdens het academiejaar! 

1/ Avocado Toast 

Mmm, avocado toast, ik verwater al. Een goed gebakken toastje met een lekker rijpe avocado. Beter kan het toch niet? Je kan er ook een aantal dingen nog aan toevoegen! 

Brood en avocado zijn de basis. Voeg er wat peper en zout bij en je hebt een perfecte avocado toast. Ook kan je er wat tomaatjes aan toevoegen, een beetje zalm of iets anders van vlees of vis, burrata of mozzarella, een beetje shrirarchasaus… 

Maak dit zoals jij het zelf wil. Dit is de perfecte lunch voor wie graag avocado eet! 

2/ DIY broodje

Eet je niet graag avocado of ben je geen fan van toast? Dan moet je maar hier eens naar luisteren: een broodje, zoals je die in de Panos kan kopen, maar dan helemaal zelfgemaakt, helemaal zoals jij het wenst. 

Het enige wat je nodig hebt is een stokbrood en de dingen die je er graag op eet: beleg, groenten, saus… Dat kies je dus volledig zelf. 

Misschien met een Royco soepje erbij? Mmm, heerlijk! 

3/ Wraps

Met wraps kan je eigenlijk ook echt niets misdoen. Je doet hetzelfde als bij een broodje, maar hier kan je het ook opwarmen. Kies je favoriete ingrediënten en steek ze allemaal tussen de wrap: kip, sla, wortel, tomaat, komkommer, feta, mozzarella, salami, zalm, kruidenkaas… whatever. Als jij het maar lekker vindt! 

Hopelijk hebben we jou een beetje kunnen helpen met inspiratie voor jouw lunch! Smakelijk! 

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer recepten!

What do you think?