in ,

4 redenen om als student een skincare routine op te bouwen

@Pexels - Sora Shimazaki

Het maakt niet uit wat je geslacht is, voor jezelf zorgen is cruciaal. Ook voor studenten is dat niet anders. Wij willen je daar een handje bij helpen en daarom geeft Kotplanet in dit artikel zo’n vier redenen om als student een skincare routine op te bouwen.

1/ Preventie van huidproblemen

Een eerste duidelijke reden om een skincare routine op te bouwen, is om verschillende huidproblemen te voorkomen. Denk hierbij maar aan bijvoorbeeld acne, droge huid of zelfs vroegtijdige tekenen van veroudering. Door je huid regelmatig te reinigen, hydrateren en beschermen, kan je dit voorkomen.

2/ Ontspanning

Elke avond je skincare routine uitvoeren, kan ontspannend zijn en zeker na een lange dag. Door voor jezelf te zorgen, creëer je een rustmomentje. Even stoom afblazen en gewoon genieten. Het zal je zeker helpen om stress te verminderen. Als dat niet mooi meegenomen is?

3/ Zelfzorg

Een skincare is een vorm van zelfzorg. Door een routine te creëren, besteed je dagelijks aandacht aan je fysieke welzijn. Dat kan je helpen om een positieve(re) relatie met jezelf en je lichaam te ontwikkelen. Een skincare routine kan dus zeker bijdragen aan het verbeteren van je zelfbeeld en zelfvertrouwen.

4/ Geld besparen

Sommige skincare-producten kunnen vrij duur zijn, toch kan je op langere termijn geld besparen! Door voor je huid te zorgen, kan je huidproblemen en mogelijks dure behandelingen vermijden. Ook krijg je een beter beeld over welke producten het beste werken voor jouw huidtype, waardoor je niet zo impulsief dure producten gaat kopen.

Heb je al een skincare routine? Doe zo verder! Heb je er nog geen? Dan hopen we je met deze vier redenen alvast overtuigd te hebben om er toch ééntje te starten. Veel succes!

Tips en content voor studenten? Ontdek meer op Instagram.

Written by Shane R.

What do you think?