in ,

4 tips om als student je religie te beoefenen 

@Pexels - Buro Millennial

Studeren, werken en tijd doorbrengen met je familie en vrienden. Het schema van de doorsnee student is goed gevuld. Maar hoe kan jij als gelovige student je religie daar nog tussen krijgen? Geen zorgen! Kotplanet geeft je in dit artikel vier tips om als student je religie te beoefenen.

1/ Zoek een community

Onze eerste tip voor jou is om op zoek te gaan naar een community. Mogelijks heb je vrienden met dezelfde religie, maar je kan evengoed ook online op zoek gaan of in gesprek gaan wanneer je een gebedshuis bezoekt. Wie weet heeft jouw hogeschool, universiteit of studentenstad wel een religieuze studentengroep. Niet enkel helpt een community jou om je geloof te versterken, maar eveneens om waardevolle relaties op te bouwen met gelijkgestemden.

2/ Maak een planning

Je wilt tussen het studeren, werken en afspreken met anderen door graag tijd vrijmaken om je religie te beoefenen. Dat is niet meer dan normaal! Daarom is het goed om een planning te maken. Daarin noteer je op een overzichtelijke manier wanneer je wat zal doen. Of je nu een opdracht moet maken, voor een examen moet studeren, moet werken of met je beste vriend of lief hebt afgesproken. Zet het in je planning en doe hetzelfde voor de momenten waarop jij met je religie bezig zal zijn. Zo ben je zeker dat je alles kan doen wat je wilt en moet doen.

3/ Gebruik technologie

Vandaag de dag kan je technologie niet meer wegdenken uit onze samenleving. Eerder gaven we je al mee dat je online op zoek kan naar een community, maar dat is niet het enige wat je als student kan helpen om je religie te beoefenen. Je hebt ook tal van gebedsapps die je kan downloaden. Deze kunnen jou helpen om je eraan te herinneren dat het tijd is om te bidden. Ook kan je online leesplannen gebruiken, zodat je bijvoorbeeld op het openbaar vervoer heilige teksten kan lezen of bestuderen.

4/ Schenk extra aandacht aan speciale periodes

Ten slotte kan je als gelovige student ook extra aandacht schenken aan speciale periodes. Zo kan je voor jezelf bijvoorbeeld religieuze feestdagen inplannen. Je kan dan met familie, vrienden of andere gelijkgestemden vieringen of gemeenschappelijke evenementen bijwonen. Ook kan je je voorbereiden op de vastenperiode. Door je routine tijdig aan te passen, kan je een gezonde vastenervaring creëren en deze periode zonder problemen doorkomen.

Door jezelf te omringen met een community, een duidelijke planning op te stellen, technologie goed te gebruiken en extra aandacht te schenken aan speciale periodes, kan je als gelovige student je religie zeker goed beoefenen tussen studeren, werken en sociaal zijn door. Vertel ons zeker via Instagram hoe jij jouw religie als student beoefent!

Ben je op zoek naar meer content voor studenten? Hou dan zeker onze TikTok in de gaten!

Written by Kotplanet

What do you think?