LiefdeLIFESTYLE

4 tips om je relatie privé te houden als student

De ene na de andere foto op Instagram, de vele dansjes op TikTok en de overbezorgde beste vriend(in). Kennen we het allemaal niet? Vandaag de dag weten we al wat sneller waar anderen mee bezig zijn. Ook koppeltjes zijn hier geen uitzondering op. Daarom geeft Kotplanet je vier tips om je relatie als student privé te houden.

Wil je een playlist maken voor je lief? Check dan zeker onze 20 love songs!

1/ Duidelijke grenzen

Het privé houden van je relatie betekent niet dat niemand weet dat jij en je vriend(in) samen zijn. Het betekent simpelweg dat je samen besluit om bepaalde zaken niet te delen met anderen om een gevoel van intimiteit, veiligheid en vertrouwen te behouden tussen jullie twee. Het is hierbij belangrijk dat je samen zit en open communiceert over wat jullie wel en niet wensen te delen met anderen. Stel duidelijke grenzen op en respecteer elkaars standpunt hierover.

2/ Privétijd voor jullie twee

Soms is het wel eens leuk om wat te doen met elkaars vrienden of familie erbij, maar zorg er ook voor dat je voldoende privétijd samen doorbrengt, weg van andere mensen. Dit versterkt de relatie, doordat je meer privacy hebt en ook diepere gesprekken samen kan voeren. Het is daarnaast ook een manier om je te ontspannen tussen de dagdagelijkse stress van je studies, studentenjob en andere zaken door.

3/ Juiste vrienden

De juiste vrienden hebben is van groot belang, of je nu een relatie hebt of niet. Maar je zal merken dat wanneer je een relatie hebt, dit nog een tikkeltje belangrijker is. Je wilt geen vrienden die lopen te roddelen, onbegripvol zijn wanneer je eens niet kan afspreken of zelfs onrust proberen te creëren, omdat ze misschien wel jaloers zijn. Wees je er dus van bewust met wie je omgaat en met wie je welke informatie deelt.

4/ Sociale media

Ten slotte is er ook nog sociale media. It’s a gift and a curse, maar het valt niet meer weg te denken uit het leven van vandaag. Je bent vrij in je keuze over wat je post op sociale media, maar als je je relatie liever wat meer privé houdt, dan ben je best iets selectiever met de content die je deelt. Je zal ook merken dat de tijd met je vriend(in) veel fijner is zonder steeds je telefoon bij de hand te hebben.

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite