in ,

4 tips om te stoppen met nagelbijten als student

@Pexels - Energiccom

Bijt jij soms wel eens aan je nagels? Je bent zeker niet de enige! Veel studenten hebben de gewoonte om aan hun nagels te bijten, vooral wanneer ze gestrest zijn. Maar de vraag is hoe je kunt stoppen met deze gewoonte. Wij zijn er om je te helpen! Kotplanet geeft je vier tips om te stoppen met nagelbijten als student.

1/ Identificeer je triggers

Heb je enig idee waarom jij voornamelijk aan je nagels bijt? Het is belangrijk om daarbij stil te staan om zo je triggers te identificeren. Misschien bijt je wel vaker aan je nagels uit verveling en niet zo zeer door stress of nervositeit. Door te weten wat jou triggert en aanzet om aan je nagels te bijten, kun je hier beter mee omgaan en nagelbijten geleidelijk aan voorkomen.

2/ Houd je nagels kort

Een tweede tip voor de nagelbijters: houd je nagels kort. Wanneer je nagels lang zijn, zal je sneller geneigd zijn om eraan te bijten. Korte nagels kunnen nagelbijten ontmoedigen. Daarnaast is er zo ook minder ruimte voor bacteriën, wat ervoor zorgt dat je nagels hygiënischer zijn. Vergeet niet dat die bacteriën in je mond belanden als je aan je nagels bijt.

3/ Zoek alternatieven

Nagelbijten is inmiddels een gewoonte geworden, dus het kan zeker nog gebeuren dat je aan je nagels zal bijten. Ook wanneer je je triggers kent en je je nagels kort houdt. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar alternatieven. Denk hierbij maar aan onder meer kauwgom, een stressbal gebruiken, een anxiety ring dragen of zelfs een fidget spinner gebruiken. Het zijn kleine dingetjes die een groot verschil kunnen maken.

4/ Gebruik bittere nagellak

Tot slot kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van bittere nagellak om nagelbijten tegen te gaan. Deze speciale nagellak heeft een bittere smaak om ervoor te zorgen dat je niet zo snel meer geneigd zult zijn om aan je nagels te bijten. Je kan deze nagellak zowel in kleuren als transparant verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat iedereen dus wel wat kan vinden dat voor hem of haar geschikt is.

We hopen je met deze vier tips alvast geholpen te hebben om deze vervelende gewoonte tegen te gaan. Ben jij al gestopt? Laat ons zeker weten via Instagram wat jou geholpen heeft. Veel succes! 💅

Wil je meer tips voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?