in ,

4 voordelen van water drinken voor studenten

@Pexels - Karolina Grabowska

Die lange uren studeren tijdens de blok zijn enorm vermoeiend. Tussendoor een snack eten kan lekker zijn, maar dat is niet het enige wat je nodig hebt! Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven. Maar wat jij drink tijdens het studeren? Kotplanet geeft je zo’n vier voordelen van water drinken voor studenten.

1/ Geen hoofdpijn

Wanneer je niet voldoende water drinkt, raak je gedehydrateerd. Dat kan ervoor zorgen dat je hoofdpijn – of zelfs migraine – krijgt. Water speelt een cruciale rol bij het behouden van een gezonde balans van vloeistoffen in de hersenen. Door dus voldoende water te drinken en je lichaam te hydrateren, kan je de kans op hoofdpijn aanzienlijk verlagen.

2/ Minder vermoeid

Door voldoende water te drinken en je lichaam gehydrateerd te houden, verminder je niet enkel de kans op hoofdpijn. Het zorgt er ook voor dat je minder vermoeid en alerter bent. Dit is natuurlijk zeer handig tijdens het studeren en het afleggen van je examens. Het is dus een goed idee om ook een flesje water mee te nemen naar je examen.

3/ Verbeterde gezondheid

Water drinken is essentieel voor je lichaam om goed te functioneren. Zo helpt water bijvoorbeeld om voedingsstoffen te transporteren en afvalstoffen te verwijderen, maar ook om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Dit kan – net als de vorige twee puntjes – ervoor zorgen dat je je goed voelt en je gezondheid zelfs verbetert. 

4/ Goedkoper

Tot slot is water niet enkel gezond voor jou, maar is het ook goed voor je portemonnee. Water is namelijk veel goedkoper dan andere dranken, zoals frisdrank en energydrink. Wanneer je voor water kiest, bespaar je jezelf dus ook best wat centjes. Als je een herbruikbare fles gebruikt, dan bespaar je niet enkel geld, maar denk je ook aan het milieu. Je kan deze fles namelijk bijvullen in plaats van steeds een nieuw flesje te moeten kopen. 

Hopelijk hebben deze vier voordelen je doen nadenken over wat je de volgende keer tijdens het studeren zal drinken. Geniet alvast van dat verfrissende water! 😉

Wil je meer voordelen voor studenten? Volg ons dan zeker op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?