in ,

5 basics die je als student moet hebben in je kledingkast

@Pexels-@Mica Asato

Het is niet altijd simpel om als student een outfit te kiezen. In de ochtend heb je het vast wel eens voorgehad dat je geen idee had over wat je ging dragen voor bijvoorbeeld een belangrijke presentatie of simpelweg een gewone lesdag. Keuzes, keuzes, keuzes…moet je maken, maar soms wil je niet nadenken en zo snel mogelijk het huis uit! Geen zorgen, Kotplanet helpt je hierbij en geeft je 5 basics die altijd goed van pas kunnen komen! Deze items zijn tijdloos en onafhankelijk van de seizoenen. Ze mogen zeker niet ontbreken in je kast

!

1/ T-shirt

Als er één kledingstuk is dat je absoluut in je kast moet hebben, dan is het een T-shirt. Het bestaat uit verschillende kleuren en je kan het met alles combineren. Ook bestaan er verschillende modellen. Zo kan je onder meer kiezen voor een effen T-shirt, een T-shirt met een tekst of foto, een T-shirt met lange mouwen of een T-shirt met een V-hals. Je hebt keuze genoeg! Als je kiest om een T-shirt te dragen, is jouw outfit al bijna af. Nu moet je gewoon nog uitzoeken met wat je het wil combineren, bijvoorbeeld een broek, rok of short.

2/ Witte overhemd

Het witte overhemd of de blouse, de modeklassieker, dat net zoals de T-shirt ook hoog gerangschikt is op de lijst van ‘de basic items die je absoluut moet hebben’. Dit kledingstuk kan net zoals de T-shirt ook met alles gecombineerd worden. Het enige verschil met het T-shirt is dat dit ervoor zorgt dat je een smart casual of chique look kan creëren. Je kan bijvoorbeeld een oversized witte overhemd dragen met een jeans of de witte overhemd combineren met een broek. Zo zie je dat je meteen verschillende vibes kan creëren met het witte overhemd. Als je niet weet wat je moet aandoen tijdens een presentatie, dan is een wit overhemd altijd een goed idee! 

Ben je al de hele dag aan het studeren en je wilt je even amuseren, maar je vriend(in) is nog aan het twijfelen? Kotplanet geeft je 4 redenen die je kan gebruiken om je vriend(in) te overtuigen.

3/ Hoodie

Ben je op zoek naar een kledingstuk dat warm en comfortabel is, maar waar je ook mee kan chillen thuis of op kot. Dan moet je zeker een hoodie hebben in je garderobe. Vandaag de dag bestaan er verschillende soorten hoodies. De hoodie zorgt er niet alleen voor dat je je comfortabel voelt in je outfit, maar het bespaart je ook tijd. Stel dat je snel iets moet kopen bij de supermarkt op de hoek van je straat, dan kan je snel je hoodie aandoen bij je broek en je bent klaar. Meisjes kunnen een hoodie zelfs combineren met een rok of legging. Jongens en meisjes kunnen ook een sportieve outfit maken door het te combineren met een joggingbroek.

4/ Jeans

Wanneer we over basic items spreken, mogen we niet vergeten te spreken over spijkerbroeken. Iedereen heeft er wel één thuis liggen, dus zo’n grote verrassing is dit ook weer niet. In de klas of de aula ga je zien dat de meerderheid van de studenten dit kledingstuk aan hebben. De basic blauwe jeans heeft iedereen, maar je hebt ook zwarte jeans die steeds meer plaats nemen in de kledingkast. Deze jeans komen in verschillende vormen zoals de skinny jeans of voor de meisjes heb je ook de high-waist jeans en de wide-leg. Je kan dit combineren met een T-shirt, hoodie, witte overhemd… noem maar op. Het is echt een must-have item!

Ben je een boekenwurm en ben je op zoek naar een nieuw boek om te lezen? Kotplanet helpt je hierbij! Hier zijn 4 boeken die je kan toevoegen in je les!

5/ Leren jas

De zwarte leren jas geeft je outfit die stoere look. Het is een item dat altijd goed van pas komt. Dit kledingstuk combineer je het best met een strak bovenstuk zoals een t-shirt of top. Een andere leuke combinatie voor de meisjes is de leren jas met een maxi jurk. Maxi-jurken zijn jurken die ongeveer tot je enkels komen. Ze zijn luchtig en worden ook zomerkleedjes genoemd. Als je naar een fuif van een studentenvereniging wil, kan je deze dragen met een leren jas om de look af te maken. De leren jas kan je zowel bij mooi weer als slecht weer aandoen. Een leren jas is een goede investering, omdat je dit altijd kan dragen en het een key-item blijft. 


Heb je zelf nog suggesties? Of wil je zelf een artikel schrijven? Stuur ons dan een bericht op Instagram of op onze website!

Written by Prisca B.

What do you think?