in ,

5 gezonde warme drankjes voor studenten

@Pexels - RDNE Stock Project

De koude winterdagen en de examens. Het is weer ‘die’ periode van het jaar. Maar geen zorgen! Wij zijn er natuurlijk om jou te helpen. Daarom geeft Kotplanet je zo’n vijf gezonde warme drankjes voor studenten. Zo wordt studeren toch een pak aangenamer!

1/ Kurkuma latte

Een kurkuma latte – ook wel ‘gouden melk’ genoemd – is niet alleen lekker, maar ook goed voor je! Niet enkel de plantaardige melk, maar ook de kurkuma in het drankje maakt het net zo gezond. Kurkuma kan je namelijk helpen om stress te verminderen, je concentratie te verbeteren en je immuunsysteem te ondersteunen. Perfect tijdens het studeren!

2/ Warme appelsap

Studenten die comfort en warmte zoeken, kunnen voor warme appelsap gaan. Appelsap heeft tal van voordelen. Zo geeft het je een echte energieboost tijdens het studeren! Je kan het afwerken met bijvoorbeeld kaneel, waarna je volledig tot rust komt.

3/ Chai

Hou jij wel van thee? Dan is chai zeker iets wat jij moet proberen! Het Indiase drankje bestaat uit zwarte theebladeren met diverse kruiden, waaronder kaneel en gember. Chai ondersteunt je spijsvertering en immuunsysteem, terwijl het ook je alertheid en ademhaling bevordert. Het maakt de blok een pak draaglijker!

4/ Matcha latte

Matcha latte. Je bent het groene drankje vast al weleens tegengekomen. Maar wat maakt het net zo bijzonder? Niet enkel heeft het voordelen voor je fysieke gezondheid, maar het heeft ook een kalmerende werking. Na het drinken van een matcha latte, zal je alerter zijn en je beter kunnen concentreren. Het verbetert ook je mood. Stress en angst zijn er niets tegen!

5/ Warm citroenwater

Ten slotte hebben we ook nog warm citroenwater voor jou. Het is misschien wel het eenvoudigste drankje om zelf klaar te maken uit dit lijstje. Je mengt warm water met versgeperst citroensap en that’s it! Studenten die een warm citroenwater ’s ochtends drinken, beginnen de dag alvast fris en alert. Het verbetert daarbovenop ook je hydratatie en ondersteunt je immuunsysteem en spijsvertering. Simpel, maar gezond!

Met deze vijf warme, gezonde drankjes hopen we alvast dat het studeren een stuk fijner wordt. Laat ons via onze socialemediakanalen zeker weten wat jij gaat drinken!

Wil jij meer tips voor studenten? Volg ons dan zeker op Instagram en TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?