LIFESTYLESport

5 manieren om als student sport en stage te combineren

Stage. Het kan een interessant en leuk onderdeel vormen van je studies, maar het kan met momenten ook zeer vermoeiend zijn. Toch is het belangrijk om tijdens al dat werk tijd voor jezelf te maken. Zo ook de sportievelingen onder ons! Heb je je al eens afgevraagd hoe en wanneer je gaat sporten tijdens je stage? Geen zorgen. Kotplanet geeft je vijf manieren om als student sport en stage te combineren.

1/ Zoek de juiste stageplaats

Je stage met sport combineren kan eigenlijk al tijdens je zoektocht naar een stageplaats. Als het relevant is voor je studies en binnen je interesses valt, kan je ervoor kiezen om stage te lopen bij een sportclub of een organisatie binnen deze sector. Zo krijg je misschien de kans om tijdens je stage gebruik te maken van de faciliteiten en ben je ook gewoon met sport – weliswaar op een andere manier – bezig. Wie daarnaast een stageplaats vindt met flexibele werkuren, kan van deze extra tijd gebruikmaken om te sporten.

2/ Maak een duidelijke planning

Wanneer je een stageplaats gevonden hebt, alle nodige administratie hebt afgerond en eindelijk een zicht hebt over je uurrooster, dan is het een goed idee om een duidelijke planning op te stellen. Daarin kan je per dag en per week alles inplannen: stage, sport en andere verplichtingen. Denk er ook aan om voldoende rustmomenten op te nemen in je planning, zodat je even kan ontspannen en je jezelf niet fysiek noch mentaal overbelast.

3/ Gebruik je lunchpauze om te sporten

Ook wanneer je op je stageplaats bent, kan je natuurlijk je stage en sport combineren. Kijk daarom rond om na te gaan welke mogelijkheden je hebt of vraag aan je stagementor of collega’s of je stageplaats eventueel bepaalde faciliteiten aanbiedt om te sporten. Zo kan je je lunchpauze gebruiken om aan sport te doen. Gezien je lunchpauze beperkt is en je natuurlijk ook nog moet eten, is het daarom cruciaal om sportactiviteiten te kiezen die je in een kortere tijd en met de beschikbare ruimte kunt uitvoeren.

4/ Ga vlakbij je stageplaats sporten

Als blijkt dat je op je stageplaats geen sportfaciliteiten of voldoende beschikbare ruimte hebt om even te sporten, dan kan het goed zijn om vlakbij je stageplaats te sporten. Misschien kan je bijvoorbeeld een fitnesszaal of park in de buurt vinden. Je kan dan zelf kiezen of je een sessie voor, tijdens of na je stage doet, naargelang de mogelijkheden die je hebt. Door in de buurt van je stageplaats te zoeken, verlies je ook geen kostbare tijd aan reizen.

5/ Overweeg online workouts

Studenten die niet in clubverband sporten en moeite hebben om tijd te vinden om bijvoorbeeld naar de fitness te gaan door dat ze een druk schema hebben, kunnen ook online workouts overwegen. Er zijn tal van websites, apps en video’s die je kunt gebruiken om thuis – of op een andere locatie – te sporten op een moment dat jou het beste uitkomt. Ook dit kan een goede manier zijn om toch die drukke stage te combineren met sport.

Je hoeft dus zeker niet te stoppen met sporten omdat je fulltime stage loopt en het even moeilijk hebt om door de bomen het bos te zien. Door een goede planning te maken, je mogelijkheden bij en rond je stageplaats te bekijken en alternatieven te zoeken, kan je beide combineren zonder jezelf te overbelasten. Veel succes met je stage en veel plezier met sporten! 🏃

Op zoek naar meer content voor studenten? Ontdek meer op onze website!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite