in ,

5 must-have jassen voor studenten deze lente

@Pexels - Phil Nguyen

Het is alweer lente! Een nieuw seizoen en dus ook weer een verandering in het weer. Tijd om je winterjas weer op te hangen en daar helpen we je graag een handje bij. Kotplanet geeft je zo’n vijf must-have jassen die je als student zeker moet hebben voor de lente. Geen zorgen! We geven enkel unisex jassen, dus er is voor ieder wat wils.

Wil je graag je kledingkast uitbreiden? Check dan zeker onze 5 basics die je zeker moet hebben

1/ Jeansjas

De jeansjas, een tijdloze klassieker! Het eerste model dateert al van het begin van de negentiende eeuw, maar ook nu valt het niet weg te denken uit de hedendaagse fashion. Of je nu een lichte of een donkere jeansjas wilt, je kan het met zo goed als alles combineren. Ja, zelfs met een jeansbroek! Daarnaast heb je ook onder meer de keuze tussen een gewone jeansjas of ééntje met wol, als je het liever wat warmer hebt.

2/ Trenchcoat

Wist je dat de trenchcoat een militaire oorsprong heeft? De jas werd oorspronkelijk ontworpen voor de Britse en Franse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog als alternatief voor de overjassen die ze in de loopgraven droegen. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog dook de trenchcoat opnieuw op en na afloop van deze oorlog, verscheen de jas ook in het straatbeeld. Sindsdien is het een must-have kledingstuk voor zij die een iets stijlvollere en meer klassieke look willen creëren. Je vindt het in verschillende kleuren en dat betekent ook dat je het met heel wat diverse kleuren kan combineren.

3/ Puffer

Ook de derde jas in het rijtje ben je vast recent nog wel tegengekomen: de puffer jacket. Ja ja, ook deze jas bestaat al eventjes. De Australiër George Finch ontwikkelde en droeg in 1922 reeds de eerste versie van de puffer jacket, gemaakt van eiderdons en ballonstof. Gek, toch? Doorheen de jaren groeide de puffer jacket en werd het eerst vooral bekend in de wintersport, maar tegen de jaren ’90 en vroege jaren ’00 werd het een immens populair fashion piece. Ook vandaag de dag kan je de puffer jacket in verschillende maten en stijlen terugvinden. Of je nu een brede of dunner puffer wilt, een normale of een bodywarmer, je vindt sowieso wat jij leuk vindt!

4/ Bomberjack

Nee, we zijn ‘m niet vergeten! Een jas die je sowieso in je kledingkast moet hebben hangen, is zonder twijfel de bomberjack. De jas werd in de jaren ’50 voor de Amerikaanse luchtmacht ontworpen, wat het zowat de tweede jas met een militaire oorsprong maakt in dit lijstje. De punks, mods en skinheads maakten de bomberjack vooralin de jaren ’70 bekend en sindsdien is het een wereldwijd kledingstuk geworden voor jong en oud, arm en rijk. Wist je trouwens dat de oranje binnenvoering diende om op te vallen wanneer de piloot een noodlang moest maken? Kortom, een tijdloze en coole jas met eveneens een rijke geschiedenis. Wat wil je nog meer?

5/ Letter jacket

Last but not least: de letter jacket, of ook wel bekend als letterman jacket, varsity jacket of baseball jacket. Mocht je geen van de vorige jassen in jouw kledingkast hebben hangen, dan zal dat voor deze toch ongetwijfeld wel het geval zijn. De letter jacket werd oorspronkelijk als ‘letter sweater’ geïntroduceerd door het baseballteam van Harvard University in 1965. Alvorens het wereldwijd een onmisbaar kledingstuk werd, diende het vooral voor middelbare scholieren en studenten om hun school te vertegenwoordigen en hun trots voor hun sportteam uit te stralen. Daarnaast toonden ze er ook hun academische, atletische en naschoolse prestaties mee aan. Vandaag de dag is de letter jacket zowat overal terug te vinden in diverse kleuren, stoffen en stijlen. Ben je op zoek naar een casual of misschien zelfs ietwat sportievere look? Dan moet je deze zeker in je kast hebben.

Zo, je hebt nu vijf must-have jassen voorgeschoteld gekregen. Jouw enige opdracht is nu nog om deze te matchen met andere kledingstukken, maar dat komt wel goed! Als we nog een extra tip mogen geven, dan is het ook zeker handig om een regenjas of minstens een paraplu te voorzien. We leven in België en daar moeten we natuurlijk geen tekeningetje bij maken. Veel plezier met het samenstellen en dragen van je nieuwe lente look!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?