LiefdeLIFESTYLE

5 must-watch films voor studenten tijdens Valentijn

Het is alweer bijna Valentijn! Wil jij graag met je lief een romantische film kijken, maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Geen zorgen. Wij helpen je er graag bij. Lees dus zeker verder, want Kotplanet geeft zo’n vijf must-watch films voor studenten tijdens Valentijn.

1/ The Princess Bride

Starten doen we met de Amerikaanse film The Princess Bride. Deze film werd geregisseerd door Rob Reiner en uitgebracht in 1987. Deze film brengt komedie, fantasy en romantiek samen. Een grootvader vertelt zijn zieke kleinzoon het verhaal van een prinses die verliefd wordt op een staljongen. Wat er verder gebeurt, zal je zelf moeten ontdekken!

2/ The Broken Circle Breakdown

Natuurlijk hebben we ook een romantische film uit eigen land voor jou. The Broken Circle Breakdown kwam uit in 2012 en werd geregisseerd door Felix Van Groeningen met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh in de hoofdrol. Het verhaal gaat over een banjospeler en tattooartieste die verliefd worden. Een echte rollercoaster van immens geluk tot diep verdriet, maar een absolute aanrader om te bekijken!

3/ Past Lives

De jongste film in het rijtje is Past Lives. Deze film werd geregisseerd door Celine Song en brengt het verhaal van een complexe liefdesdriehoek. Nora (Na-young) verhuisde op jonge leeftijd van Zuid-Korea naar Canada en later naar de Verenigde Staten. Ze moest noodgedwongen haar jeugdliefde achterlaten. Wanneer ze ouder is, trouwt ze met een Amerikaanse man, maar wordt ze herenigd met haar oude jeugdliefde. Hoe dat afloopt, ontdek je zelf!

4/ The Notebook

The Notebook mag niet missen in het lijstje. Deze moet je gewoon gezien hebben! De film werd uitgebracht in 2004 en geregisseerd door Nick Cassavetes. The Notebook brengt – door middel van lange flashbacks – het verhaal van een koppel. Dat verhaal speelt zich voornamelijk af in de jaren ’40 en wordt door de oude Noah aan zijn demente vrouw Allie verteld, die in een verzorgingstehuis verblijft. Noah leest het verhaal voor uit een schriftje, maar om te weten hoe hun verhaal eruit ziet, moet je The Notebook bekijken!

5/ Dirty Dancing

“Now I’ve had the time of my life!” Afsluiten doen we met een andere klassieker: Dirty Dancing. Deze film werd geregisseerd door Emile Ardolino met Patrick Swayze en Jennifer Grey in de hoofdrol. Dirty Dancing vertelt het verhaal van een meisje dat verliefd wordt op haar dansleraar. Wil jij Valentijnsdag zingend afsluiten? Dan is deze film wat voor jou!

Zo, met deze vijf films hopen we je alvast geholpen te hebben om een onvergetelijke Valentijnsdag te beleven met je lief. Veel plezier! 🫶

Wil je meer content voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite