in ,

5 redenen om als student voor duurzame mode te kiezen

@Pexels -Darko Simancas

Sta jij weleens stil bij je shopgedrag? Maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Toch is het geen slecht idee om dat toch iets vaker te gaan doen. Voor jezelf, maar ook voor anderen en voor de planeet. Daarom geeft Kotplanet je vijf redenen om als student voor duurzame mode te kiezen.

1/ Ethisch verantwoord

Door als student te kiezen voor duurzame mode, kies je ook voor ethisch verantwoorde mode. Je steunt op deze manier namelijk merken die zich inzetten voor sociale rechtvaardigheid en eerlijke handel, waarbij kleding op een verantwoorde manier wordt geproduceerd en arbeiders werken in betere omstandigheden.

2/ Langdurige kwaliteit

Wie over duurzame mode spreekt, spreekt ook over langdurige kwaliteit. Het leven van een student is al niet goedkoop en het laatste wat je wilt, is steeds weer nieuwe kledij, schoenen en accessoires moeten kopen. Daarom is het beter om te kiezen voor kledingstukken die langer meegaan dan snel veranderende fast-fashion trends. Duurzame kleding wordt namelijk gemaakt met vakmanschap en betere materialen, waardoor het minder snel verslijt. Zo is je kleding niet snel aan vervanging toe en neemt de afvalproductie ook af.

3/ Je steentje bijdragen

Studenten die kiezen voor duurzame mode dragen ook hun steentje bij aan positieve verandering in de mode-industrie. Hoe meer mensen dit doen, hoe meer merken aangemoedigd worden om ook voor duurzame mode te kiezen. Het is ethisch verantwoord en beter voor het milieu.

4/ Milieubewustzijn

Beter voor het milieu, inderdaad. Duurzame mode wordt gemaakt van natuurlijke materialen die minder belastend zijn voor het milieu. Denk maar aan bijvoorbeeld organisch katoen of gerecyclede vezels. Milieuvriendelijke productieprocessen waarbij minder afval geproduceerd en minder vervuild wordt. Wat wil je nog meer?

5/ Persoonlijke expressie

Nee, wanneer je kiest voor duurzame mode, verlies je je persoonlijke stijl niet. Je krijgt nog steeds de ruimte om jezelf uit te drukken. Of je dat nu met basics wilt doen of met unieke en creatieve kledingstukken. Het enige verschil is dat je dat nu ook doet met ethisch en milieuvriendelijke kleding.

Zo, we hopen dat deze vijf redenen je alvast overtuigd hebben om toch te kiezen voor duurzame mode. Kijk zeker eens rond en denk goed na bij je volgende aankoop. Veel plezier 🛍️

Wil je meer content voor studenten? Volg ons op Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?