LIFESTYLESport

5 redenen waarom je als student een teamsport moet beoefenen

Het klinkt misschien cliché, maar sporten is gezond. Het heeft enorm veel voordelen voor je fysieke- en mentale gezondheid. Maar vind je alleen sporten toch maar niets? Dan zijn teamsporten ongetwijfeld wat voor jou! Kotplanet geeft je vijf redenen waarom je als student een teamsport moet beoefenen.

Hoe combineer ik sport met mijn studies? Check snel onze tips hoe je dit doet!

1/ Het heeft fysieke voordelen

De eerste reden om een teamsport te beoefenen, is het meest voor de hand liggend. Sporten heeft tal van voordelen voor je fysieke gezondheid. Zo kan je beter je lichaamsgewicht op peil houden, maar evengoed je spieren en botten versterken. Je motorische vaardigheden zullen verbeteren, alsook dus je flexibiliteit. Andere voordelen zijn dan weer een lagere bloeddruk, een verbeterde slaapkwaliteit en een verhoogde weerstand tegen ziektes en infecties. Het is dus duidelijk dat je algehele conditie zal verbeteren. Maar dat is niet alles, lees even verder!

2/ Het is goed voor je mentale gezondheid

Sporten – en al zeker in team – heeft ook heel wat voordelen voor je mentale gezondheid. Zo vermindert het je stress, wat vooral tijdens pakweg de blok goed uitkomt. Ook angstgevoelens en depressie worden verlicht. Dit zorgt er automatisch ook voor dat je je beter zal voelen. Andere voordelen zijn dan weer de verbetering van de cognitieve functie, zoals concentratie, geheugen en creatief denken, en je veerkracht. Het is dus duidelijk dat niet enkel je fysieke conditie verbetert, maar ook je mentaal welzijn.

3/ Je onderhoudt je sociale leven

Wanneer je aan teamsport doet, maak je zonder twijfel nieuwe vrienden. Op deze manier onderhoud je je sociale leven ook naast school en werk. Daarnaast leer je ook de waarde van teamwork en samenwerking. Sporten in teamverband toont je namelijk hoe je je individuele vaardigheden kan combineren met die van je teamgenoten om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

4/ Je doet aan gezonde competitie

Wanneer je aan teamsport doet, doe je dit hoogstwaarschijnlijk in competitieverband. Dit is een gezonde vorm van competitie, want je leert om te gaan met uitdagingen en tegenslagen. De ene week zal je team een wedstrijd winnen, maar een week later kunnen jullie evengoed verliezen. Een teamsport beoefenen helpt je dan ook om sportiviteit te tonen en respectvol te zijn voor je tegenstanders. Dit lijkt ons toch een mooie vierde reden te zijn om een teamsport te beoefenen.

5/ Je leert voor het leven

Ten slotte doe je tijdens het beoefenen van een teamsport ook zeer diverse ervaringen op. Hierbij leer je dan ook zeer waardevolle vaardigheden die je in de rest van je leven meeneemt. Denk maar aan teamwork, communicatie, leiderschap en discipline. Dit zijn vaardigheden die zowel in je dagelijkse leven als professionele carrière zeer belangrijk zijn. Sporten in team is dus niet enkel ontspannend, maar het is ook goed voor je lichaam en je ontwikkeling als individu!

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite