in ,

5 soorten koffie voor studenten tijdens het studeren

@Pexels - Pixabay

Is koffie jouw beste vriend tijdens de examenperiode? Dan is dit artikel voor jou bedoeld! Kotplanet geeft in dit artikel zo’n vijf soorten koffie voor studenten tijdens het studeren. Perfect dus voor studenten die graag eens wat anders proberen!

1/ Espresso

Ben je op zoek naar een kleine, maar stevige energieboost? We got you! Espresso is wat jij zoekt. Doordat deze koffie een hogere concentratie cafeïne bevat, zal je ongetwijfeld alerter zijn en je beter kunnen focussen op je leerstof. Geschikt voor die lange studiesessies!

2/ Caffè latte

Wil je toch liever een mildere smaak wanneer je koffie drinkt? Caffè latte wordt gemaakt met espresso, maar door de warme melk die eraan toegevoegd wordt, is deze koffie toch niet zo sterk als de espresso. Door de melk komt de cafeïne geleidelijk aan vrij, waardoor je toch wat langer energie hebt.

3/ Cold brew

Studenten die iets helemaal anders willen, kunnen voor een cold brew gaan. Deze koffie is zachter en minder zuur, maar bevat best wat cafeïne. Een lekkere cold brew zal je nog steeds helpen om alerter te zijn en je beter te concentreren op je leerstof zonder dat je je zorgen moet maken over je maag.

4/ Zwarte koffie

Als je het graag eenvoudig houdt en niet te veel tijd wilt verliezen, dan is een tas zwarte koffie waar jij naar zoekt. Het is caloriearm en bevat geen extraatjes die je focus kunnen beïnvloeden. Zwarte koffie is dus een snelle en effectieve energieboost tijdens het studeren!

5/ Mocha

Tot slot kan je jezelf ook verwennen met een heerlijke mocha. Deze koffie is een mix van espresso, warme melk en warme chocolade. Als jij voor smaak en energie wilt gaan, dan wordt mocha ongetwijfeld jouw nieuwe go-to koffie! Door de espresso in mocha krijg je meteen een oppepper, maar de chocolade zal je ongetwijfeld in een betere mood brengen en je motiveren om er weer keihard in te vliegen.

Met deze vijf soorten koffie hopen we je alvast geholpen te hebben om wat verandering te brengen tijdens het studeren. Hou er rekening mee dat je best ook voldoende water drinkt door de dag om je lichaam gehydrateerd te houden. Geniet van je koffie! Laat ons via Instagram zeker weten wat jouw favoriete koffie is.

Meer tips en content voor studenten? Ontdek meer op onze website!

Written by Shane R.

What do you think?