GezondheidLIFESTYLEGeen onderdeel van een categorie

5 studentenmiddeltjes voor mondzweertjes

Mondzweertjes, de oorzaak van nooit eindigende pijn, hoe klein ook. Je kan rekenen op Kotplanet om je 5 studentenmiddeltjes voor mondzweren te geven

1/ Voorkomen 

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor je mond. Hoewel een zweertje kan worden veroorzaakt door factoren die je niet in de hand hebt, zoals stress en vermoeidheid (het is duidelijk dat je van studeren zweertjes krijgt, laten we eerlijk zijn), zijn er enkele gewoonten die je kan veranderen om het ontstaan van zweertjes te voorkomen. 

De grootste veranderingen liggen op het gebied van voeding en mondhygiëne. Sommige voedingsmiddelen moeten inderdaad worden vermeden als je gemakkelijk gevoelig bent voor mondzweertjes. Dit is het geval met alcohol (geen kotfeestjes meer…), bepaalde gedroogde vruchten zoals noten of zelfs bepaalde zure voedingsmiddelen. Vergeet ook niet om dagelijks en meermaals per dag je tanden te poetsen.

2/ De honing-citroen mocktail 

Meng honing met citroensap in een glas om natuurlijk mondwater te maken. De citroen heeft desinfecterende eigenschappen: perfect voor het verwijderen van vuil dat op je kaaklijn kan zitten. De honing heeft helende eigenschappen om je pijn te verzachten. Het mengsel is niet het meest aangename om te drinken, maar het is minder agressief dan standaard mondwater. Dus, zoals je ziet, is dit geen echte mocktail. We probeerden je maar gewoon een droom te verkopen. 

Het normale mondwater is ook een goede oplossing, maar hier geven we je een middeltje die je kan maken met de dingen op kot.

3/ Zout water 

We houden het liever bij mondwater, maar een voetbad gebruik je niet om een mondzweertje te behandelen. Meng een theelepel zout in een glas lauw water en je hebt een mondspoeling die je zweertje droogt. 

4/ Een klein theetje? 

Heb je zwarte thee op je kot? Perfect! Neem een kopje, doe er wat heet water in en laat je theezakje trekken. Zodra de thee klaar is, doe je het zakje zwarte thee op het zweertje en laat je het 10 minuten zitten. Zorg ervoor dat je je niet verbrandt! Herhaal dit proces en je zal zien dat je zweertje binnen enkele dagen verdwijnt. 

5/ Laat het over aan de professionals 

De beste oplossing is om naar de apotheek in de buurt van je kot te gaan om een middeltje tegen mondzweren te halen. Als je vaak last hebt van mondzweertjes, aarzel dan niet om je arts te raadplegen. 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite