in ,

5 tips om als student af te koelen bij warm weer

@Pexels - @Jéshoots

In de zomer kan het soms erg warm worden, zo warm dat het moeilijk is om ‘s avonds te slapen. Bovendien kan het ook gezondheidsproblemen en een toename van insectenplagen veroorzaken. Daarom geeft Kotplanet 5 tips voor studenten die graag afkoelen bij warm weer. 

1/ Zorg voor verkoeling in je woning

Aangezien het buiten al zo warm is, is het zeker geen slecht idee om ervoor te zorgen dat je woning koeler wordt. Je kan je gordijnen sluiten. Kotplanet adviseert je om je gordijnen te sluiten tijdens de warmste uren van de dag. Zo houd je het zonlicht buiten en vermindert de warmteoverdracht. Ook kan je, indien beschikbaar, een ventilator of airconditioner gebruiken om jouw woning koeler te maken. 

2/ Eet genoeg fruit

Zorg ervoor dat je tijdens deze warme dagen voldoende fruit eet. Veel soorten fruit hebben een hoog watergehalte, wat kan helpen om je gehydrateerd te houden. Bovendien geven sommige soorten fruit je ook een verfrissend gevoel. Enkele voorbeelden zijn: watermeloen, citrusvruchten en bessen. Daarnaast is fruit eten ook een snelle energiebron, wat handig is omdat je meestal sneller vermoeid raakt bij warm weer.

Als student is het niet altijd makkelijk om te besparen! Kotplanet weet dat heel goed en geeft je daarom 4 goede methodes om geld te besparen.

3/ Draag geen donkere kleren

Wist je dat donkere kleren warmte en licht absorberen? Zo niet, dan is Kotplanet blij  je iets nieuws te leren. Donkere kleuren zoals zwart of donkerblauw absorberen zonlicht en warmte, waardoor je je warmer voelt

Het is beter om lichte kleuren te dragen, omdat ze meer lucht en ventilatie toelaten. Kortom, het dragen van lichte kleuren zorgt voor meer comfort

4/ Probeer de hitte te vermijden

Dit klinkt misschien vreemd, maar je kan proberen de hitte te vermijden. Zo kan je rekening houden met de temperatuur. Als je bijvoorbeeld  weet dat het rond een bepaald tijdstip het warmst zal zijn, ga dan niet op dat moment naar buiten. Je kan de hitte ook vermijden door weg te blijven van direct zonlicht en plaatsen te zoeken waar er schaduw is, bijvoorbeeld onder een boom.

Ben je een student met een Afrikaanse achtergrond?  Dan hebben we goed nieuws voor jou! Kotplanet heeft speciaal voor jou een lijst gemaakt van Afrikaanse studentenverenigingen in 5 verschillende campussen.

5/ Leg iets koud op je voorhoofd

Om af te koelen, kun je ook iets koud op je voorhoofd leggen. Dit zorgt ervoor dat de warmte op je huid vermindert. Je zult merken dat dit direct verfrissend en verkoelend werkt. Verder zal het je helpen om de warme dag toch een beetje te overleven, maar je mag niet vergeten dat dit slechts een tijdelijk effect heeft. Als je dat verfrissend gevoel lang wilt behouden, dan moet je regelmatig iets kouds op je voorhoofd leggen.


Volg ons op TikTok en Instagram voor meer Kotplanet-tips!

Written by Prisca B.

What do you think?