in ,

5 tips om als student een langeafstandsrelatie te behouden

@Pexels - RDNE Stock Project

Vertrekt jouw lief op Erasmus of woont hij of zij sowieso al ver van jou vandaan? Liefde is iets heel moois, maar het is niet altijd eenvoudig en zeker niet als je elkaar niet vaak kunt zien. Maar geen zorgen! Kotplanet geeft je vijf tips om als student een langeafstandsrelatie te behouden.

1/ Goede communicatie is cruciaal

Het klinkt gemakkelijker dan het soms in werkelijkheid is, maar het is cruciaal om goed te communiceren met elkaar. Dat betekent niet enkel dat je geregeld contact houdt, maar ook dat je open en eerlijk aan elkaar vertelt wat er gebeurt in jouw leven en hoe je je voelt. Zo zorg je ervoor dat je elkaar beter begrijpt en onenigheid vermijdt.

2/ Plan momenten in

Een tweede tip die we je willen meegeven, is om bezoeken, speciale momenten en belangrijke gesprekken goed in te plannen. Jullie hebben het beide vast druk met jullie studies, studentenjobs en andere verplichtingen, maar daarom is het net zo belangrijk om prioriteiten te stellen. Door zulke momenten goed in te plannen, zal je teleurstellingen ook vermijden.

3/ Bespreek jullie verwachtingen

Een langeafstandsrelatie kan best uitdagend zijn. Daarom is het belangrijk om jullie verwachtingen met elkaar te bespreken. Zo weten jullie exact van elkaar wat jullie verwachten en waar jullie naartoe willen. Op deze manier vorm je een duidelijk beeld van jullie relatie en voorkom je misverstanden en onduidelijkheden.

4/ Houd de romantiek levend

Ja, je hoort het goed. Hou de romantiek levend. We begrijpen dat je elkaar misschien niet zo vaak kan zien, maar dat betekent niet dat je niet romantisch kan zijn, toch? Stuur bijvoorbeeld een liefdesbrief of cadeautje, of organiseer een virtuele date samen. Wat je ook doet, zelfs de kleinste gebaren worden geapprecieerd en maken het verschil!

5/ Leer van anderen

Ten slotte kan je ook leren van personen die in dezelfde situatie zitten. Misschien heb je in jouw omgeving wel familieleden of vrienden die een langeafstandsrelatie hebben, maar ook online zal je ongetwijfeld wel mensen vinden die jou eventueel tips of advies kunnen geven. Elke relatie is natuurlijk uniek, maar sta zeker open om van anderen te leren.

We hopen jou met deze vijf tips zeker geholpen te hebben om jouw langeafstandsrelatie te versterken en wensen je veel geluk toe samen! Vertel ons zeker jullie verhalen via onze sociale media.

Wil je meer studentennieuws? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website.

Written by Kotplanet

What do you think?