in ,

5 tips voor meer body positivity

@Pexels-@Anna Shvets

Vandaag leven we in een maatschappij waarin sociale media een grote rol spelen in ons leven. Jammer genoeg is dit niet altijd positief. Zo denken we dat alles wat we op sociale media zien de realiteit voorstelt!  Of je nu een jongen of meisje bent, groot of klein, slank of curvy, wel of geen cellulite hebt… zolang jij je goed voelt in je vel, is dat het belangrijkste. Kotplanet weet dat dit niet simpel is, zeker wanneer de schoonheidsindustrie een andere mening deelt. Toch hebben ze niet volledig gelijk en daarom geven we je 5 tips om meer body positive te zijn.

1/ Wees liever met jezelf

De eerste stap om meer body positivity te creëren is om minder streng te zijn met jezelf. Liefdevol naar je lichaam kijken, is een uitdaging voor de meeste studenten. Toch is het op deze manier dat je met de tijd je lichaam zal beginnen accepteren. Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar zoals je weet is niets simpel in het leven. Je zal zien dat het op het einde de moeite waard was.

2/ Denk aan de dingen die je wel leuk vindt aan je lichaam

Het is ook belangrijk dat je niet alleen naar de negatieve eigenschappen van je lichaam kijkt, maar dat je je focust op de dingen die je wel waardeert. Ook mag je niet vergeten dat je zoveel dingen kan doen met je lichaam, zoals wandelen, drinken, ruiken, noem maar op. Probeer zo de negatieve gedachten uit je hoofd te wissen.

Ben je op zoek naar leuke zomeractiviteiten voor studenten? Kotplanet helpt je hierbij en geeft je 7 leuke zomeractiviteiten die je als student kan doen deze zomer.

3/ Schoonheid is subjectief

De ideale schoonheid bestaat niet en is subjectief. Wat je medestudent interpreteert als mooi, kan anders zijn voor jou. Daarom is het van belang dat we leren om alle lichamen te accepteren. Nog beter, we zouden elkaars lichaam niet mogen veroordelen. Zolang die persoon zich goed voelt in zijn vel, heeft niemand daar iets over te zeggen.

4/ Denk gezonder, niet slanker

Door te kijken naar al die zogezegde ‘ideale lichamen’ op sociale media, denk je vast dat ‘gezond’ zijn betekent dat je slank of gespierd moet zijn. Gezond zijn is meer dan enkel het lichamelijke. Het heeft te maken met  hoe we ons voelen, zowel op emotioneel als lichamelijk vlak. Als je je goed voelt in je vel, ga je makkelijker je leven vorm kunnen geven. Zo ga je in elk aspect van je leven effectief omgaan met de uitdagingen van het leven. Als je geen gezonde geest hebt, kan het naast fysieke symptomen ook leiden tot emotionele problemen, zoals depressie of angst.

Bereid je je voor met de samenvattingen van je vrienden? Kotplanet vertelt je aan de hand van 4 redenen waarom je dit als student niet moet doen.

5/ Omring jezelf met positieve mensen

Probeer jezelf te omringen met vrienden of medestudenten die je positief beïnvloeden. Hiermee bedoelen we dat je omgeving een reflectie moet zijn van wat je wil uitstralen. Dit gaat je helpen om je beter te doen voelen over jezelf en over het leven in het algemeen, gezien je omgeving je zal aanmoedigen en steunen in zowel goede als slechte tijden. Je weet dat je op hun kan rekenen. Dit is een zeer belangrijke tip, want niets voelt beter dan jezelf te accepteren zoals je bent en daarbovenop ook geliefd te zijn door de mensen om je heen.


Vergeet ons niet te volgen op Instagram en TikTok voor meer fun, tips, advies en humor!

Written by Prisca B.

What do you think?