in

5 tips voor studenten tegen hoofdpijn 

@Freepik - Diana Grytsku

Of het nu tijdens de les is, voor een examen of de dag na een feestje: hoofdpijn is nooit prettig. Bij kotplanet hebben we oplossingen voor jou! Hier zijn 5 studententips tegen hoofdpijn.

1/ Sporten tegen de pijn

Als je hoofdpijn hebt, heb je de neiging om niets te willen doen, in bed te kruipen en te hopen dat de hoofdpijn overgaat, maar een goede oplossing zou zijn om je sportschoenen aan te trekken, uit je kot te komen en te gaan sporten. Sport helpt inderdaad tegen hoofdpijn. Natuurlijk is de pijn bij sommige aandoeningen zo groot dat sporten ondenkbaar is. 

2/ Slaap om afscheid te nemen van hoofdpijn

Zoals gezegd in het bovenstaande punt kan slaap de oplossing zijn. Hoofdpijn kan ontstaan door een gebrek aan slaap, wat alleen een goede nachtrust kan oplossen! Maar, als je genoeg pijn hebt, succes met slapen…

3/ Water drinken 

Een van de belangrijkste oorzaken van hoofdpijn is uitdroging. Dit kan komen omdat je overdag niet genoeg water hebt gedronken, of gewoon omdat je gisteravond te veel alcohol hebt gedronken. De oplossing is hydrateren! Wees voorzichtig, overdrijf ook niet op het water, anders heb je meer nodig dan deze tips.

4/ Verwen jezelf

Volgens sommige studies is masturbatie een wondermiddel tegen hoofdpijn. Inderdaad, de endorfine die door eenzaam plezier wordt geproduceerd is een goed pijnstillend middel. Welnu, dit advies moet worden geverifieerd, maar reken niet op ons, we laten je je eigen experiment doen. 

5/ Hoofdpijn of migraine? 

Laten we even serieus zijn, als je vaak hoofdpijn hebt, kun je wel eens last hebben van migraine. In feite zijn migraine en hoofdpijn twee verschillende dingen, wat betreft intensiteit, plaats en frequentie. Als je vaak hoofdpijn hebt, overweeg dan een afspraak te maken met je arts. 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Rémi D

What do you think?