in ,

5 voordelen van chocolade voor studenten

@Pexels - Polina Tankilevitch

Heeft iemand je al verteld dat je wat minder chocolade moet eten omdat het ‘niet goed voor je is’? Wij zijn er om het tegendeel te bewijzen! Het zit namelijk zo dat zwarte chocolade best wat voordelen heeft voor jou. We weten het, niet iedereen houdt zo zeer van zwarte chocolade, maar misschien smaakt het toch wat beter als je er enkele voordelen van kent. Daarom geeft Kotplanet zo’n vijf voordelen van chocolade voor studenten.

1/ Goed voor je hart

Donkere chocolade – met een hoog cacaogehalte – bevat antioxidanten die je bloeddruk kunnen verlagen, stolling tegengaan, je bloedvaten beschermen en de circulatie van je bloed naar je hart verhogen. Dit zorgt ervoor dat je minder risico loopt op hartaandoeningen. Door geregeld met mate chocolade te consumeren, kan je de gezondheid van je hart verbeteren.

2/ Verbeterde hersenfunctie

Niet enkel wordt de circulatie van het bloed naar je hart verhoogd, maar ook naar je hersenen. Dat zorgt ervoor dat je cognitieve functies verbeteren. Zo kunnen enerzijds je concentratie en geheugen toenemen, maar anderzijds ook je reactietijd en visueel-ruimtelijk bewustzijn. Als je je dus moeilijker kunt concentreren tijdens de les, dan is het geen slecht idee om wat zwarte chocolade te eten.

3/ Minder stress

Ben je gestrest door de vele opdrachten die je binnenkort moet inleveren of door de examens die eraan komen? Ook dan kan het eten van donkere chocolade goed van pas komen. Tijdens het eten van chocolade komen namelijk bepaalde hormonen vrij die geassocieerd worden met een gevoel van geluk en ontspanning. Dit kan ervoor zorgen dat je wat meer tot rust komt, minder stress ervaart en er weer vol tegenaan kunt!

4/ Meer energie

Studenten die tegen hun slaap vechten tijdens een groepswerk of hoorcollege, kunnen ook best even een reep donkere chocolade tevoorschijn nemen. Chocolade bevat natuurlijke stoffen – zoals cafeïne en theobromine – die ervoor kunnen zorgen dat je je minder vermoeid voelt en meer energie krijgt. Zo ben je weer wat alerter en kan je je weer beter concentreren.

5/ Beloning tijdens het studeren

Tot slot kan het eten van chocolade ook dienen als een welverdiende beloning na een lange dag van studeren. Door jezelf te belonen voor je harde werk met wat heerlijke chocolade, motiveer je jezelf om te blijven doorzetten. Het kan soms wat te veel worden, maar geef niet op. Je komt er wel… en je chocoladereep wacht op jou!

Vanaf nu hoef je je dus niet meer schuldig te voelen wanneer je je favoriete chocolade eet. Hou er natuurlijk wel rekening mee om het in bepaalde mate te eten, want overmatig eten is effectief niet goed. Maar… geniet ervan. Smakelijk! 🍫

Wil je meer voordelen voor studenten? Volg ons snel op Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?