in ,

5 voordelen van goed slapen voor studenten tijdens de winter 

@Pexels - Jonhmark Smith

Een winterslaap houden, net als veel dieren, is misschien niet mogelijk, maar een goede nachtrust is wel cruciaal. Ben jij benieuwd waarom? Lees dan zeker verder, want in dit artikel geeft Kotplanet zo’n vijf voordelen van goed slapen voor studenten tijdens de winter.

1/ Je weerstand verhoogt

Wanneer je slaapt, produceert je lichaam bepaalde stoffen die helpen om je immuunsysteem te versterken. Hierdoor zal je weerstand verhogen en zal je lichaam virussen en bacteriën beter kunnen bestrijden, waardoor je minder snel ziek wordt. Het laatste wat je wilt, is ziek zijn, nietwaar? Een goede nachtrust is dus de boodschap!

2/ Je bent in een betere mood

Tijdens je slaap verwerkt je brein de hele dag en worden je emoties en stemmingen in balans gebracht. Door goed te slapen, zal je brein uitgerust zijn en dat zorgt er dan weer voor dat je beter kan omgaan met stressvolle situaties. Je zal merken dat je je dus ook beter zal voelen.

3/ Je concentratie en geheugen verbeteren

Door goed te slapen, zullen je concentratie en geheugen verbeteren. Alles wat je overdag hebt geleerd, wordt ’s nachts in je geheugen versterkt en opgeslagen. Dat zorgt voor een beter geheugen, wat cruciaal is tijdens het studeren of het afleggen van je examens. Over studeren en examens gesproken: door goed te slapen, ben je meer uitgerust en zal je je beter kunnen concentreren. Denk dus toch maar eens goed na voor je ‘nog één’ aflevering van je serie bekijkt vanavond.

4/ Je lichaam herstelt

Door voldoende te slapen, geef je je lichaam ook de tijd om te herstellen. Weefsels en spieren die je overdag belast hebt, worden ’s nachts weer gerepareerd. Een goede nachtrust helpt je daarnaast ook simpelweg om je batterij weer op te laden. Zo kan je er de volgende dag weer volop tegenaan!

5/ Je academische prestaties zijn beter

Tot slot zullen ook jouw academische prestaties beter worden wanneer je goed slaapt ’s nachts. Doordat je je beter voelt en ook je concentratie en geheugen verbetert, zal je beter in staat zijn om informatie te verwerken en te onthouden. Dit komt ongetwijfeld je resultaten bij opdrachten, projecten en examens ten goede!

Met deze vijf tips hopen we je alvast geholpen te hebben om in te zien dat een goede nachtrust weldegelijk van groot belang is voor jou als student. Morgen heb je een nieuwe dag om je serie verder te bekijken of verder te gamen met vrienden. 😉

Meer tips om als student de winter door te komen? Hou zeker onze Instagram in de gaten!

Written by Shane R.

What do you think?