LIFESTYLESport

5 voordelen van individueel sporten voor studenten

Studeren, studeren en nog eens studeren, maar… niet de hele tijd, toch? Pauzes zijn belangrijk voor studenten, maar de vraag is wat je met die pauzes doet. Sporten als hobby kan leuk zijn, maar misschien kunnen je vrienden niet altijd meedoen. Geen zorgen! Kotplanet geeft je zo’n vijf voordelen van individueel sporten voor studenten.

1/ Flexibele planning

Het schema van een student kan weleens onvoorspelbaar zijn. Hoorcolleges die last minute geannuleerd of verplaatst worden, nieuwe opdrachten en natuurlijk ook examens. Wanneer je alleen gaat sporten, kan je deze momenten flexibel inplannen. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met anderen en hun vrije momenten.

2/ Me time

Heb je soms het gevoel even alleen te willen zijn? Al die deadlines en projecten, de blok en het drukke stadsleven rond jouw campus kunnen best overweldigend zijn. Individueel sporten geeft je de mogelijkheid om even me time te hebben. Zo creëer je de tijd om alles even op een rijtje te zetten en je batterij weer op te laden.

3/ Minder stress

We hebben allemaal periodes waarin we te maken krijgen met druk, zeker tijdens de examenperiode. Om die gevoelens van stress en angst niet te laten oplopen, kan sporten een uitlaatklep bieden. Tijdens het sporten komen er namelijk endorfines vrij, wat ervoor zorgt dat je je beter zal voelen en dus minder gestrest bent.

4/ Verbeterde gezondheid

Sporten heeft tal van voordelen voor je gezondheid. Zo voel je je energieker en versterk je onder andere je hart en bloedsomloop. Ook je immuunsysteem verbetert, wat zeker belangrijk is tijdens een stressvolle examenperiode en de koude winter.

5/ Goede slaap

Door regelmatig aan sport te doen, zal ook je slaapkwaliteit verbeteren. Het helpt je slaapcyclus te reguleren en doordat je je minder gestrest voelt, zal je ook een diepere en rustgevende slaap hebben. Daardoor ben je ook beter uitgerust en kan je er weer vol tegenaan de volgende dag!

Met deze vijf voordelen hopen we je alvast overtuigd te hebben om aan sport te doen, ook al kunnen je vrienden niet. We wensen je dan ook veel plezier toe! Laat ons via onze socialemediakanalen zeker weten wat jouw favoriete sport is om te beoefenen.

Op zoek naar meer voordelen voor studenten? Volg ons dan zeker op Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite