in ,

6 manieren om je als student voor te bereiden op de winter

@Pexels - Cottonbro Studio

Het wordt steeds kouder, het is langer donker… de winter komt eraan! Voor de ene student een pretje, maar voor de andere helemaal niet! Wat je er ook van vindt, wij willen je graag helpen. Daar geeft Kotplanet zo’n zes manieren om je als student voor te bereiden op de winter.

1/ Breng je kleerkast in orde

Een eerste manier waarop jij je als student kan voorbereiden op de winter, is door je kleerkast in orde te brengen. Haal al je kledij eens uit je kast en reorganiseer het even. Plaats je lichtere kledij achterin en zorg ervoor dat je warmere kledij binnen handbereik ligt. Door je kleerkast opnieuw te organiseren, zie je ook meteen of je nog wat moet kopen of niet. Gooi dat paar sokken met gaten in maar lekker weg!

2/ Blijf bewegen

Het mag dan wel best koud zijn in de winter, toch is het belangrijk om te blijven bewegen en buiten te komen tijdens de winter. Sporten heeft tal van voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid. Dat tweede is extra belangrijk tijdens de donkere wintermaanden. Vraag dus zeker aan je lief of een vriend(in) om samen te gaan sporten.

3/ Plan activiteiten met anderen

Het is niet enkel winter, maar ook tijd om te studeren en je examens te maken. Elke keer opnieuw is dit een stressvolle en vermoeiende periode voor studenten. Daarom is het belangrijk om voldoende pauzes te nemen. Plan activiteiten met anderen, zodat je deze pauzes niet alleen hoeft door te brengen. Je kan ook wel eens een dagje vrij nemen als je goed op schema zit.

4/ Leg je voorraad aan

De vierde manier is vooral voor de kotstudenten die dit artikel lezen. Bereid jezelf goed voor op de winter door tijdig je voorraad aan te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eten met een lange houdbaarheidsdatum, drank, huishoudelijke producten en een EHBO-kit. Zo ben je voorbereid op noodsituaties en hoef je niet meteen buiten te komen bij vriestemperaturen om boodschappen te doen.

5/ Controleer je verwarming

Een voorlaatste manier om je voor te bereiden op de winter, is door je verwarming te controleren. Doe dit tijdig, zodat je nog voldoende tijd hebt om in te grijpen mocht er toch wat aan de hand zijn. Zo ben je er zeker van dat je tijdens die koude winterdagen lekker warm zit om te studeren of je favoriete serie te bekijken.

6/ Zorg voor voldoende licht

Ten slotte is het belangrijk om voor voldoende licht te zorgen tijdens de donkere wintermaanden. Kom voldoende buiten, ook al is het koud. Tijdens de winter schijnt de zon minder vaak, waardoor je minder vitamine D binnen krijgt. Vitamine D is essentieel voor onder andere je botten, spieren en immuunsysteem. Verder is het ook goed om een daglichtlamp te hebben om de seizoensgebonden depressieve gevoelens tegen te gaan.

We hopen dat deze zes tips je zullen helpen om je als student goed voor te bereiden op de winter. Draag warme kledij tegen de kou en sluit je zeker niet af van anderen, dan komt alles zeker goed! Vertel ons zeker via sociale media hoe jij je voorbereidt op de winter.

Wil je meer interessante tips voor studenten? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website.

Written by Shane R.

What do you think?