in ,

6 tips voor studenten die hun kledingstijl willen veranderen

@Pexels - Aline Viana Prado

Je wordt ouder, je gaat naar een hogeschool of universiteit in een andere stad en je leert nieuwe mensen kennen. Het zijn slechts enkele factoren die een invloed hebben op jou. Mogelijks zelfs ook op jouw kledij. Maar wat als je wat anders wilt? Kotplanet geeft maar liefst zes tips voor studenten die hun kledingstijl willen veranderen.

1/ Ontdek jouw stijl

Het is belangrijk om te weten wat je mooi vindt, wat comfortabel aanvoelt en wat past bij jouw persoonlijkheid. Zo ontdek je jouw eigen stijl. Maar hoe doe je dat? Experimenteer met diverse kledingstijlen, kleuren en texturen. Je vindt vast wel een stijl die bij je past of misschien zelfs een mix van verschillende stijlen.

2/ Zoek inspiratie

Weet je niet meteen hoe je kan starten? Dan kan het een goed idee zijn om inspiratie te zoeken. Inspiratie kan je overal rondom jou vinden. Bij vrienden en familie, op sociale media en op internet, in tijdschriften en zelfs op straat. Je kan bijvoorbeeld gebruikmaken van Pinterest om je te laten inspireren en boards te maken om ideeën te verzamelen. Op die manier creëer je een concreet beeld voor jezelf, wat jou kan helpen om jouw kledingstijl te veranderen.

3/ Bekijk wat je al hebt

Wacht! Haal alles eens uit je kleerkast voordat je nieuwe kledij koopt. Door dit te doen, krijg je een goed overzicht van de kledij die je hebt en vind je misschien wel verborgen pareltjes. Pas nadat je dit zorgvuldig bekeken hebt, kan je kijken wat je nog nodig hebt om die nieuwe kledingstijl aan te nemen.

4/ Mix en match

Jouw kledingstijl veranderen kan je ook doen door diverse kledingstukken en -stijlen te mixen en matchen. Combineer diverse texturen of prints, speel met accessoires of voeg lagen toe. Zo geef je je outfits een extra dimensie en ontdek je misschien wel compleet nieuwe dingen! Dus waar wacht je nog op?

5/ Vermijd impulsieve aankopen

Wat je ook doet, vermijd impulsieve aankopen. Koop niet zomaar iets omdat het in de mode is of omdat het er leuk uitziet op het moment dat je het koopt. Het is belangrijk om goed na te denken of en hoe het item wel past bij je andere kledij en jouw nieuwe stijl. Basics en tijdloze kledingstukken zijn, daarentegen, wel een goede investering, gezien deze veelzijdig zijn en lang meegaan.

6/ Wees zelfzeker en authentiek

Last but not least is het belangrijkste bij het ontwikkelen van je nieuwe kledingstijl zelfverzekerdheid en authenticiteit. Je moet blij zijn met je nieuwe stijl en je er goed bij voelen. Volg dus niet blindelings trends, maar blijf trouw aan jezelf en wees daar ook trots op!

Met deze zes tips hopen we jou alvast op weg geholpen te hebben om een nieuwe stijl te vinden die jij leuk vindt en die het beste bij jou past. Veel succes!

Op zoek naar meer tips voor studenten? Ontdek meer op onze website!

Written by Shane R.

What do you think?