in ,

De perfecte pizza voor een gezellige avond onder kotgenoten

@Pexels - @Koolshooters

Kotplanet biedt je hier een heerlijk recept aan dat ideaal is voor een filmavond met je kotgenoten. Wil je je innerlijke pizzabakker wakker maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Trek je schort aan en laten we aan de slag gaan met dit lekkere recept !

Begin ’s middags met je recept, want het vereist wat rust. Als je te laat begint, zullen je kotgenoten zo’n honger hebben dat ze ambetant gaan worden. De ingrediënten die je nodig hebt om het deeg te maken zijn: 500 g bloem, 250 ml water, 2 eetlepels olie, 20 g verse gist en 1 theelepel zout. Daarna neem je een kom en giet je de bloem erin.

Maak vervolgens een kuiltje in de bloem en giet er 250 ml water en 1 theelepel zout in. Voeg vervolgens olijfolie toe aan het deeg. Smelt de gist in lauwwarm water en meng het door het deeg. Kneed het deeg tot het goed elastisch is. Laat het deeg rusten door er een doek overheen te leggen
gedurende 1 uur op kamertemperatuur. Laatste stap: rol je deeg uit en versier het met de ingrediënten van je keuze. Nu moet je het alleen nog 10 minuten in de oven zetten op 220°.

Als jij en je huisgenoten het liever spicy willen, vergeet dan niet pikante olie op jullie pizza’s te doen.

Nu hoeven jullie alleen nog maar samen te genieten van jullie avond op kot! En geniet van jullie maaltijd!

Niet vergeten om ons te volgen op Instagram voor meer recepten !

Written by Kotplanet

What do you think?