in ,

Enkele redenen waarom een goede playlist motiverend kan zijn bij het sporten

@Pexels - Karolina Graowska

Tijdens het sporten heeft muziek een veel grotere rol dan alleen maar achtergrondgeluid. Het is een krachtig instrument dat kan inspireren, motiveren en ondersteunen tijdens het trainen of voor een competitie. De koptelefoons, Airpods en toestanden zijn essentieel geworden bij het fitnessen. Van het verhogen van de motivatie tot het vergroten van het plezier. In dit artikel zullen we het hebben over waarom muziek zo essentieel is bij het sporten en hoe het onze sportervaring kan verbeteren.

Wil je weten waarom sporten goed is voor studenten?

1/ Afleiding en focus

Een coole playlist kan je afleiden van de vermoeidheid of pijn, waardoor je je meer kunt focussen op de muziek en minder op hoe intensief of moeilijk de oefening die je aan het uitvoeren bent is. Denk maar aan die moeilijke momenten tijdens het fitnessen of bij het lopen, op zo’n momenten kan muziek je beste vriend worden.

Wil je weten hoe je sport kan combineren met je studies?

2/ Motiverende lyrics

Liedjes met motiverende teksten kunnen je mentaal versterken en je aanmoedigen om niet los te laten, zelfs wanneer het maar moeilijker en moeilijker begint te worden. Een pakkende lyrics helpt je ook om in de juiste mindset te blijven, dit is een belangrijk aspect van muziek.

3/ Playlist met coole beats

Een leuke playlist met coole beats kan je in de mood brengen om hoger te presteren. Deze kick kan je bijvoorbeeld motiveren om harder te gaan lopen of net nog 1 pomp meer te doen dan dat je had gepland voor je workout. Het is ook gewoon leuk om naar te luisteren, plots is het geen probleem meer dat het tijdens het joggen aan het regenen is, omdat je focus ergens anders ligt.

4/ Personal choice

Het zetten van je favoriete nummers in een playlist die je persoonlijk motiveren of veel betekenis hebben voor je, kan je extra energie geven en je helpen om door te blijven gaan. Wat ook leuk kan zijn aan deze nummers is, dat wanneer je niet goed gezind bent of net een dipje hebt, deze liedjes je weer kunnen opwekken.

5/ tempo

Het tempo van een liedje kan ook veel doen aan hoe je presteert tijdens het sporten. Muziek met een ritmisch tempo en het ritme van hoe jij tijdens het sporten beweegt kunnen met elkaar synchroniseren, waardoor je bewegingen constant blijven.
Laat ons weten wat voor muziek jij gebruikt bij het sporten op Instagram!

Written by Myriam Bonga

What do you think?