in ,

Positieve invloed van muziek op studenten

@Pexels- Tirachard Kumtanom

Iedere ochtend plug je je telefoon in je speaker en ga je douchen! Kun je je studeerdag niet beginnen zonder je favoriete song van dit moment? Kan je niet zonder je muziek? Wat is iedere dag opnieuw de meerwaarde ervan voor je studentenleven?

1/ Muziek stimuleert je creativiteit!

Heb je geen inspiratie meer, dan zal muziek je verder helpen! Om in topvorm te komen is instrumentale muziek en achtergrondmuziek ideaal. Luisterliedjes kunnen dan weer storend zijn als je je wil concentreren. Om te studeren kun je luisteren naar muziek die je ontspant of net een boost geeft. Onder de douche of tijdens je ochtendtraining. Je zal al snel merken dat het je nog meer zal motiveren en dat je je dag met een glimlach zal beginnen.

2/ Wil je weer gaan sporten?

De zomer komt eraan, opnieuw volop zon, ’s middags lekker languit in de zon op je ligstoel. Badpakken, shorts, kleedjes kunnen weer uit de kast. En jij wil niets anders dan gewoon in vorm komen voor die mooie zonnige dagen in aantocht. Maar vaak heb je niet de motivatie om je sit-ups te doen of eindigt je run vaak te voet. Wel, dan kan muziek het allemaal efficiënter voor je maken om te gaan sporten. Kies een paar ritmische nummers die je in beweging krijgen.

3/ Kleine pauze inlassen!

Merk je dat je op de rand van een zenuwinzinking staat en dat de stress ongenadig toeslaat? Neem dan 5 tot 10 minuten de tijd om naar muziek te luisteren, het kan je in een mum van tijd kalmeren. Gegarandeerd stressverlichtend. De cruciale factor is zachte en rustgevende muziek. We maken endorfines aan, deze hormonen geven ons een ontspannend en behaaglijk gevoel. Het is een goede manier om je op te peppen als je je down voelt.

4/ Zingen onder de douche?

Ja, inderdaad, zingen onder de douche is ook een goede manier om minder stress te hebben. Je laat je longen werken en krijgt zo meer zuurstof. Niets is beter voor je zelfvertrouwen dan je tijdens het douchen te voelen zoals bij The Voice, inclusief sensationeel geluid! Muziek keihard aanzetten in de badkamer is nog beter!

5/ Muziek, slim bekeken

Muziek heeft een geweldige uitwerking op ons, het kan je kippenvel bezorgen of je hart sneller doen kloppen. In je hersenen zijn er chemische veranderingen die voor zeer sterke emoties kunnen zorgen. Deze gevoelens komen niet uit het niets. Ze zijn verbonden met je kindertijd, toen je ouders bijvoorbeeld een kinderliedje voor je zongen. Die gelukzalige momenten die je toen beleefde, smelten samen in bepaalde songs waar je als volwassene naar luistert.

Vind ons op Instagram!

Written by Lucie L.

Stagiaire chez Kotplanet

What do you think?