in ,

Vijf tips om af te vallen na de feestdagen

@Pexels - Mikhail Nilov

De feestdagen en hun overvloed aan al dat lekkers … Kerstbuchen, champagne, dessertjes, het is allemaal overheerlijk, maar wat is het schrikken wanneer je op de weegschaal gaat staan in januari! Kotplanet geeft je graag vijf tips om af te vallen na de feestdagen. Hou vooral vol!

1/ Eet geen vet en suiker meer

Laten we er geen doekjes om winden, het hoogtepunt tijdens een feestmaaltijd is wanneer je je onbeschaamd vol kunt proppen met gebak, chocolaatjes, om nog maar te zwijgen over die heerlijk romige bokkepootjes! Het probleem is dat vet en suiker de grootste tol eisen van ons lichaam. Om na de feestdagen af te vallen, moet je absoluut stoppen met het eten van vetten en koolhydraten en je volop richten op eiwitten zoals gevogelte, eieren, zuivelproducten … Je lichaam zal je dankbaar zijn!

2/ Het draait allemaal om citrusvruchten en nóg eens citrusvruchten

De winter is het citrusvruchtenseizoen. En dat komt mooi uit, want dat is precies wat je nodig hebt om je lichaam te helpen de tijdens de feestdagen opgebouwde gifstoffen af te voeren. Waar citrusvruchten nóg goed voor zijn? Ze beschermen ons tegen verkoudheid, vermoeidheid en griepachtige symptomen. Laat die smoothies maar komen!

3/ Zeg ja tegen vezels

Een andere manier om af te vallen na de feestdagen is door volop vezels te eten. Waarom? Omdat vezelrijke voedingsmiddelen het  verzadigingseffect verlengen (je eet minder), voor gezonde spijsvertering en goede stoelgang zorgen en vetten verbranden. Wat wil je nog meer?

4/ Langzaam eten

De feestdagen zijn een tijd van bijpraten met familie, kletsen en cadeautjes openen. En ondertussen eten we, knabbelen we verder en eten we weer, vaak te gehaast.  Snel en overmatig eten is uit den boze, we moeten gewoon de tijd nemen om rustig te eten. Want hoe langzamer je eet, hoe sneller je je verzadigd voelt, zelfs bij een lichte maaltijd.

5/ Ga sporten

Ja, ja, hier ontkom je niet aan! Om na de feestdagen af te vallen en in vorm te blijven, is het belangrijk om twee tot drie keer per week te gaan sporten.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer tips! 

Written by Maxine G.

What do you think?