Gezondheid

5 goede redenen om aan ‘body positivity’ te doen

Dun, lang, met enkele vormen, rond , met een handicap… waarom maakt het zoveel uit? We zijn allemaal verschillend en het is zo belangrijk om van onszelf te houden. Je leven kan voorgoed veranderen als je meedoet met deze positieve, zorgzame en bevrijdende beweging. 

1/ Dank de revolutie!

We kunnen dit eigenlijk wel een revolutie noemen. Als we een paar jaar teruggaan, beseffen we al snel dat het ene lichaam mooier was dan het andere in de ogen van de maatschappij. Het doel van ‘body positivity’ is om de realiteit te laten zien en afscheid te nemen van schoonheid stereotypen. Je moet dus ieders lichaam accepteren. 

2/ Durf nee te zeggen

De maatschappij mag niet zeggen welk lichaam mooi is en welk lichaam niet. Verander die gewoontes en luister voortaan alleen naar jezelf. Niemand heeft iets te zeggen over jouw keuzes.

Het is jouw lichaam, jouw leven en je moet nee durven zeggen tegen de mening van anderen. Leer om je lichaam te accepteren en denk aan alles wat het voor je doet.

3/ Bye-bye vergelijking

We hebben vaak de neiging om onszelf te vergelijken met mensen op het internet, vooral op sociale media. Ja, jij ook, dat kan niet anders! Wanneer we een knap meisje of een knappe jongen zien, zouden we graag ook zo zijn. Maar laten we eerlijk zijn, die persoon heeft ook complexen. 

Nee, je moet niet alles geloven wat je ziet op sociale media. Je kan jezelf niet vergelijken met mensen die hun foto’s editen en er een heleboel filters op gooien. Je kan je daardoor alleen maar slecht voelen. 

Wil je een beetje advies? Ontvolg accounts die je een slecht gevoel geven en volg accounts die je inspireren en je een goed gevoel geven. 

4/ Hallo werkelijkheid

Hierboven vertelde ik je om je Instagram te sorteren, maar door wie moeten we ons dan laten inspireren? Hier is een kleine top 5 van accounts die je een beter gevoel over jezelf kunnen geven en ‘body positivity’ schreeuwen!

  1. elogabias
  2. spencer.barbosa
  3. romycurvy
  4. nobabes.official
  5. stephanieyeboah

5/ Kom op, laten we onszelf accepteren !

Het is gemakkelijk gezegd, maar het is zo belangrijk! Als jij jezelf niet accepteert, wie dan wel? Jij bent de acteur van je eigen leven, dus vergeet dat niet en begin nu! Zelfliefde en eigenwaarde is de basis van al het moois in het leven. 

Wil je een kleine tip? Neem een blad papier en schrijf op wat je leuk vindt aan jezelf en waar je je druk om maakt. Je kan ook voor de spiegel staan, ja, serieus, kijken naar jezelf en positieve dingen zeggen over jezelf. Dat zal sowieso een positieve invloed hebben op je zelfbeeld. 

Voila, nu heb je alle tips om aan ‘body positivity’ te starten. Het is inderdaad gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar neem alle tijd om jezelf te accepteren. Als dat is gebeurd, zal je leven volledig veranderen. Je zal ook vooral een positieve vibe uitstralen waardoor mensen jou zullen bewonderen en advies aan jou zullen vragen. Een win-win dus! 

Als je deze ‘body positivity’ accounts opzoekt, bekijk dan ook eens onze Instagrampagina!

What's your reaction?

Related Posts

Belang van ontbijten in de ochtend

In de ochtend eten is voor velen onmogelijk. Of het is gewoon veel te vroeg om te eten, of er is gewoon helemaal geen tijd om in de ochtend te eten omdat je vroeg moet vertrekken naar school of naar je werk. Wat we wel niet

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite