in ,

Waarom stoppen met drinken als je student bent?

@Pexels - Fernanda Latronico

Voor veel studenten betekent het studentenleven feesten en drinken. Hoewel het belangrijk is om stoom af te blazen en plezier te maken, is een pauze van alcohol geen slechte zaak. Kotplanet vertelt je waarom je moet stoppen met drinken

1/ De kosten van alcoholische dranken

Alcohol is niet goedkoop, zoals iedereen wel weet. Kotplanet daagt je uit om naar je kot te gaan en het anatal leeggoed te tellen. Je zal versteld staan hoeveel geld je hebt uitgegeven aan alcohol en dat is alleen nog maar voor de feestje die je op kot of thuis hebt gehouden. 

Een kotfeest is goedkoper dan een feest in een bar of discotheek. Doe je portemonnee een plezier en zeg neen tegen alcoholische dranken.

2/ Het aantal feestjes 

Als je student bent, heb je de neiging om niet te aarzelen over het aantal keren dat je uitgaat per week. We kennen allemaal wel een student die meer tijd buiten doorbrengt dan in de klas. Daardoor heb je dus minder tijd om je op je studie te concentreren , naar de sportschool te gaan en voor jezelf te zorgen. 

En ja, je beseft echt niet hoeveel tijd je nodig hebt om te gaan zuipen! Als je het allemaal optelt, kan je een dag verliezen. Stoppen met alcohol bespaart tijd.

3/ 100% fit zijn 

De dag na een feestje ben je vaak slecht, of in ieder geval niet 100% fit. Dit is normaal, je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Voel je je vaak moe? Drink minder alcohol. Het heeft een zeer negatief effect op je slaap en je herstelvermogen. Wil je je 100% fit voelen? Dan moet je stoppen met het drinken van alcohol. 

4/ Drinken leidt tot meer drinken 

Als je regelmatig pinten drinkt, wees dan voorzichtig. Als je er een gewoonte van maakt om regelmatig te veel alcohol te drinken, verhoog je het risico van alcoholverslaving. Het zou jammer zijn als alcohol niet langer een extraatje is om te feesten, maar een verslaving. 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Rémi D

What do you think?