LiefdeLIFESTYLE

Hoe behoud ik mijn relatie als ik op Erasmus ben?

Ben je helemaal klaar om op Erasmus te vertrekken, maar heb je schrik voor je relatie? Of misschien denk je er nog over na, maar kan je geen beslissing nemen? Als je met iemand samen bent, is het nooit gemakkelijk om hem of haar een paar maanden te verlaten. Veel vragen, twijfels en angsten aan de horizon… of niet? Kotplanet legt je uit hoe je je relatie kan behouden wanneer je op Erasmus bent. 

Stap 1: de basis leggen 

Ga, voordat je vertrekt, met je partner praten over je angsten. Een goede discussie, waar je beide dingen zegt, is nodig voordat je vertrekt, toch? Spreek momenten af om elkaar te bellen en  probeer te plannen wanneer je elkaar bijvoorbeeld gaat bezoeken. Het zal je helpen om de dingen duidelijker te zien. 

Stap 2: geef jezelf de ruimte 

Als je eenmaal op erasmus bent, vergeet dan niet dat je er ook bent om ervan te genieten. Het is belangrijk om dit moment te zien als een unieke ervaring en er het beste van te maken. Je partner moet zich hier ook van bewust zijn! Als je je de hele tijd zorgen maakt als je niets van hem of haar hoort en je je afvraagt ‘waar is hij/zij in godsnaam mee bezig? Waarom antwoorden ze niet?’, onderdruk je je partner en zal het niet goed lopen. Natuurlijk, het is hetzelfde aan de andere kant, daar zijn we het over eens. 

Stap 3: onderhoud je sterke band 

Je moet genieten, maar vergeet niet dat er thuis iemand op je wacht. Soms beseffen we niet dat als we ons beste leven leiden, we onze geliefden thuislaten. Denk eraan om foto’s en video’s te sturen naar je geliefde, het is misschien niet veel, maar hij of zij zal zich toch betrokken voelen bij je avontuur. Als je hem of haar je verhalen vertelt over de mensen om je heen, zal het hem of haar het gevoel geven dat hij of zij bij je is, snap je? 

Stap 4: vertrouwen 

Als je samen bent met deze persoon betekent dat toch dat je hem of haar vertrouwt? Dus, maak je geen zorgen! Deze paar maanden ver van elkaar gaan jullie relatie echt niet veranderen. Integendeel, deze momenten apart kunnen van jullie een hechter koppel maken. Op deze manier hebben jullie elkaar veel dingen te vertellen en te delen. Geen stress, jullie redden het wel! 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Coordinatrice Marketing aka Madame Kotplanet. Fan de tattoos et de rock, j’adore les séries et films un peu (trop) cul-cul qui font pleurer.

What's your reaction?

Related Posts

Hoe ga je om met een relatiebreuk?

Het is net uit met je lief en je moet weer leren leven zonder hem/ haar? In het begin kan dit moeilijk zijn, omdat het gemis nog veel te groot is. Je kan niet meer naar bepaalde plaatsen gaan omdat jullie normaal altijd

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite