GezondheidLIFESTYLE

Hoe vermijd ik een kater in de les of om te studeren?

Ben je van plan om deze avond een stapje in de wereld te zetten en om helemaal uit de bol te gaan? Dan is de kans groot dat je morgen met een enorme kater zal opstaan. De barstende hoofdpijn en het uitgedroogde gevoel zijn vaak onvermijdelijk nadat je te diep in het glas hebt gekeken. Toch zijn er een paar zaken die je kan doen om de volgende ochtend frisser op te staan. 

Niet te veel drinken is natuurlijk het verstandigste. Kon je toch dat laatste wijntje of die laatste cocktail niet weerstaan, dan heb je waarschijnlijk baat bij deze tips en tricks.

1/ Een bodempje leggen 

Eens lekker gaan dineren of een grote portie Belgische kost eten voor je in de alcohol vliegt, kan helpen om minder snel dronken te worden. “Een goed bodempje leggen” is de klassieke vuistregel, maar zeer noodzakelijk! Wanneer je alcohol drinkt, nemen de wanden van je maag alles op. Dit zal veel sneller gebeuren als je op een lege maag begint te drinken. Een gevulde maag zal dat proces vertragen en de alcohol zal minder snel in je bloed terechtkomen. Je kan maar beter eten als een paard voor je op zwier gaat! 

2/ Water stopt de kater

Iedereen weet dat het een ‘must’ is om veel water te drinken en zeker tijdens het uitgaan. Vaak denken mensen er niet aan om tijdens het feesten hun vochtgehalte op peil te houden. Toch is het een belangrijke factor om de volgende ochtend niet met dat uitgedroogde gevoel op te staan. Alcohol is zeer dehydraterend en daardoor is het belangrijk om zo veel mogelijk glazen water naar binnen te kappen. Heb je toch last van een watertekort, dan zullen duizeligheid, braakneigingen en hoofdpijn beginnen opzetten. Het beste is dus om na elk glas alcohol, een glas water te drinken. 

2/ Laat die sigaretten thuis!

Verschillende soorten drankjes door elkaar drinken, maakt de kater niet erger. De peuken daarentegen blijven toch beter thuis. Het blijkt dat de combinatie van stevig feesten en roken niet ideaal is. De volgende dag zou je je nog beroerder voelen. Volgens onderzoekers zou er in ons brein een verband zijn tussen alcohol en nicotine. Dat kan dus verklaren waarom roken een invloed heeft op de kater. 

3/ Honing na het uitgaan 

Er bestaan veel ingrediënten die de kater doen verdwijnen, maar honing staat daar vaak niet bij. Toch blijkt uit onderzoek dat een theelepel honing zeer doeltreffend is. Fructose is een suikersoort die in honing zit en ervoor zorgt dat de alcohol sneller zal afbreken.  Zowel voor het uitgaan, als erna kan je een lepel honing eten. Maar ook ’s ochtends op je boterham kan het helpen tegen de kater. 

4/ Toch een kater? Goed ontbijten!

Natuurlijk wil je beter voorkomen dan genezen. Zit je de volgende ochtend toch met een houten kop aan de ontbijttafel, haal de eieren dan maar uit de koelkast want een stevig ontbijt kan wonderen verrichten! In eieren zitten namelijk stoffen die de hoofdpijn kunnen verhelpen en ervoor zorgen dat alcohol een minder grote belasting is voor de lever. 

Drink vooral met mate, als je de volgende ochtend niet te brak wil opstaan. Wil je je toch nog eens laten gaan, bekijk dan zeker deze handige tips en vergeet niet: wie drinkt, moet op de blaren zitten!

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Hoe ga je om met een relatiebreuk?

Het is net uit met je lief en je moet weer leren leven zonder hem/ haar? In het begin kan dit moeilijk zijn, omdat het gemis nog veel te groot is. Je kan niet meer naar bepaalde plaatsen gaan omdat jullie normaal altijd

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite