in ,

Hoe zorg je best voor je huid als student op kot tijdens de wintermaanden?

@Pexels - Andrea Piacquadio

Ben jij een grote fan van de winter of ben je eerder een zomermens? Either way, niemand houdt van een droge huid en dat kan wel eens gebeuren in de winter. Kotplanet helpt je om deze kwaaltjes te voorkomen (of in het ergste geval, te genezen).  

1/ Neem geen TE hete douche

Er is niets beter dan een warme douche nemen als je heel de dag buiten bent geweest en hoe verleidelijk het dan ook lijkt om de kraan tot op het einde te draaien, je doet het beter niet. Het kan je huid heel erg droog maken. 

Je doucht ook best maar één keer per dag. Hoe graag je ook in een warme douche wil kruipen als je opstaat, doe het niet als je van plan bent om vanavond weer te douchen. Het zal des te meer deugd doen als je ‘s avonds terugkomt van de lessen!

2/ Hydrateer je huid

Door de koude temperaturen (en de veel te warme douches die je neemt 😉 ) droogt je huid uit. Je huid moest dus, zoals je lichaam in het algemeen, gehydrateerd worden. Dat doe je door crèmekes te smeren. Je voegt best een hydraterende serum of een vloeibare exfoliant toe aan je skincare routine. 

3/ Drink voldoende water

Het is in de winter even belangrijk als in de zomer om voldoende water te drinken. Jouw huid haalt voordelen uit jij die veel water drinkt. 

Niet alleen de koude buiten, maar de verwarming binnen kan je huid droger maken. En krijg je vaak hoofdpijn tijdens de wintermaanden? Dat is omdat je te weinig water drinkt, echt waar, neem het maar van ons aan. Dus hup, waar staat jouw waterkan? Je wordt er beter dikke vrienden mee!

4/ Bescherm je lippen

Springen jouw lippen ook altijd tijdens de wintermaanden en moet je dan kilo’s labello erop smeren? Ik ook! En dat kan soms de hele winter duren.. Verschrikkelijk! Jouw lippen zijn nu eenmaal zo gevoelig voor het koude weer omdat ze minder vet produceren dan de rest van je gezicht. Verzorg ze dus maar extra goed tijdens de wintermaanden. 

Volg ons op Instagram!

Bron:

  • https://www.spacenter.be/nieuws/hoe-draag-je-zorg-voor-je-huid-in-de-winter/
  • https://www.paulaschoice.nl/nl/huid-verzorgen-tijdens-de-winter
  • https://www.gezondheidsnet.nl/dorstlessers/waarom-je-ook-in-de-winter-voldoende-water-moet-drinken

What do you think?