LiefdeLIFESTYLE

Ik ben een student en mijn vriend(in) zit nog in het middelbaar, hoe doen we dit?

Ben jij een student en heb je een vriend(innet)je die nog in het middelbaar zit? Dat kan lastig zijn, maar het is zeker niet onmogelijk! Ik weet dat veel koppels uit elkaar gaan in zo’n situatie, maar misschien zijn jullie wel HET power couple dat dit overleeft! Kotplanet hoopt het alleszins! 

1/ Communicatie

Al deze tips zullen je zeker bekend in de oren klinken. Deze dus ook. Communicatie is megabelangrijk en zeker als je elkaar wat minder ziet. 

Zit jij op kot en jouw partner niet (duh, dat is logisch als hij of zij niet op de hogeschool zit)? Dan kunnen er zeker wat problemen opduiken op vlak van communicatie. Je partner zit thuis en kan tijdens de week eigenlijk niet echt uitgaan, want dat gebeurt gewoon minder in het middelbaar. Jij kan, daarentegen, iedere dag uitgaan als je wil. Communiceer dat met je partner, laat dat weten zodat hij of zij op de hoogte is. 

Communicatie over veel schoolwerk, problemen, maar ook over leuke dingen, moet dus zeker gebeuren!

2/ Tijd maken voor elkaar

Het is ook belangrijk om tijd te maken voor elkaar. Als het tijdens de week moeilijk is om af te spreken doordat jij op kot zit, zorg er dan voor dat je elkaar toch ziet tijdens het weekend. Hou een avondje vrij, als dat mogelijk is, voor quality time met je partner. Dat is zo belangrijk

Je partner kan misschien soms ook eens naar jouw studentenstad komen op een woensdagnamiddag? Dan kan je hem of haar een rondleiding geven. Dat is toch een megaleuke date?

3/ Geduld hebben

Heb geduld. Misschien is dit wel het belangrijkste puntje. Als alles goed gaat, komt je partner volgend jaar ook naar jouw studentenstad om te studeren en dan kan je praktisch iedere dag bij elkaar zien als je dat zou willen. 

Als jullie liefde echt is dan zal je dit wel overleven. Onthoud dat het toch maar tijdelijk is en dat jullie elkaar graag zien, dat is het belangrijkste! 

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer tips!

What's your reaction?

Related Posts

Hoe ga je om met een relatiebreuk?

Het is net uit met je lief en je moet weer leren leven zonder hem/ haar? In het begin kan dit moeilijk zijn, omdat het gemis nog veel te groot is. Je kan niet meer naar bepaalde plaatsen gaan omdat jullie normaal altijd

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite