LIFESTYLE

Ik heb ruzie met mijn beste vriend(in), wat kan ik doen?

Ruzie met vrienden is nooit leuk. Het is nog minder leuk als je ruzie hebt met je beste vriend of vriendin. De persoon waaraan je het meest hebt, is boos op jou of omgekeerd. Je wil dat graag oplossen. Daarvoor is Kotplanet er! We geven je enkele tips om de ruzie op te lossen! 

1/ Schrijf alles op 

Eerst moet je te weten komen wat er tussen jullie speelt. Het is belangrijk dat je, vanuit jouw standpunt, precies weet wat er aan de hand is. Als je heel de tijd na zit te denken, kan dat al snel overgaan naar overthinking en dan zit je op het verkeerde pad. 

Je schrijft best alles op wat je voelt. Zo is het gestructureerd en weet je precies hoe het voor jou voelt. Je beste vriend(in) doet dat best ook, maar daar kan je niemand toe verplichten natuurlijk! 

Als je alles hebt opgeschreven, laat je dat blaadje even aan de kant liggen. Enkele uren later, als je iets anders hebt gedaan, bekijk je het nog eens en probeer je al je gedachten te structureren. Alleen zo kan je goed overgaan naar de tweede stap.

2/ Praten

De tweede stap is praten met elkaar. Praten is zo belangrijk, maar dat weet je waarschijnlijk wel al. Je hebt in de eerste stap al neergeschreven wat jouw frustraties zijn en misschien heeft je vriend(in) dat ook wel gedaan. Zo kunnen jullie een volwassen gesprek aangaan en alles uitklaren. 

Het kan natuurlijk ook een andere weg uitgaan. Jij hebt misschien wel je gedachten op een rijtje gezet, waardoor je een volwassen gesprek kan voeren. Maar misschien heeft je vriend dat niet gedaan en dan kan zo’n gesprek wel eens ambetant zijn. Probeer dan de bigger person te zijn en hem of haar erop te wijzen dat ze onzin uitkramen en dat ze eventjes moet denken voor ze praten. Wees wel beleefd en vriendelijk, anders krijgen jullie misschien nog meer ruzie.

2/ Ga iets doen samen 

Als alles uitgeklaard is, kunnen jullie iets doen dat jullie altijd samen doen. Je kan iets gaan eten, iets gaan drinken, gaan bowlen, jullie nagels gaan doen… 

Het moet gewoon iets van jullie zijn, zodat deze ruzie zo snel mogelijk vergeten is. Dat is echt heel belangrijk. Alles zo snel mogelijk vergeven en vergeten! Zo werkt een echte vriendschap! 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Hoe ga je om met een relatiebreuk?

Het is net uit met je lief en je moet weer leren leven zonder hem/ haar? In het begin kan dit moeilijk zijn, omdat het gemis nog veel te groot is. Je kan niet meer naar bepaalde plaatsen gaan omdat jullie normaal altijd

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite