in ,

4 manieren om een date te weigeren zonder die persoon te kwetsen 

@Pexels - Keira Burton

Het is binnen een weekje Valentijn en de jongen of het meisje dat jou ziet zitten heeft al het moed uit zijn/ haar lijf gehaald om jou op date te vragen. Dit is echt lief maar he or she is not the one en je wilt zijn/haar verzoek weigeren zonder drama te veroorzaken?

Je vriend/ vriendin heeft je net gedump en je weet niet hoe je hiermee moet omgaan?

No worries! Wij zijn hier om jou tips te geven, in dit artikel zal je 4 manieren vinden om de persoon die een crush heeft op jou op een vriendelijke manier af te wijzen.

Ben je in een relatie, maar weet je niet hoe zeggen dat je niet verder wilt met die persoon?

1/ Wees toch dankbaar voor het aanbod

Begin eerst en vooral met die persoon te bedanken, dit toont aan dat je dankbaar bent voor het voorstel en dat je zijn of haar gevoelens respecteert. Dit zorgt er ook voor dat die persoon zich niet dom voelt.

2/ Antwoord zo snel mogelijk op zijn/ haar verzoek

Als je bijvoorbeeld enkele dagen neemt om gewoon ja of nee te antwoorden, gaat die persoon voelen dat er iets niet klopt en is er kans dat diegene zich gefrustreerd zal voelen. Daarom is het beter om allerlei externe problemen te vermijden, dat maakt het alleen nog moeilijker om erna uit te leggen dat je niet op date wilt met hem of haar. Hoe sneller je alles uitlegt, hoe beter voor die persoon zijn ego en hoe sneller je ook gewoon verder kan met je leven.

3/ Wees heel duidelijk maar hou het vriendelijk

Duidelijk zijn, zal ervoor zorgen dat die persoon niet denkt dat er met hem of haar wordt gespeeld of dat je diegene aan het lijntje houdt. Wees daarom heel duidelijk dat het een nee is, maar vertel ook goed waarom en hou het vriendelijk

Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen ; “Hey, ik heb je verzoek goed ontvangen, echt leuk en fijn dat je me mee vraagt, maar ik ga moeten weigeren. Ik ben op dit moment niet in staat om aan iets te beginnen, maar hopelijk maak je er toch nog iets leuks van.”

4/ Zoek een alternatief

Als je geen relatie wilt maar toch vrienden wilt zijn, kan je die persoon voorstellen om met wat vrienden iets leuks te gaan doen. Zo toon je aan dat je dankbaar bent voor het voorstel, toon je ook aan dat je alleen maar vriendschap wilt en zorg je er wel voor dat er op die dag toch nog iets leuks wordt gedaan!

Wil je nog meer tips ontvangen rond dit onderwerp? Ontdek dan onze andere tips op onze Instagram pagina

Written by Myriam Bonga

What do you think?